avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare

Buna ziua poate cineva sa-mi spuna daca exista vreo lege care bsa te oblige sa ai asigurare casco pe masina si marfa in cazul in care transporti marfa pe teritoriul romaniei va multumesc
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 21:21, 18 Februarie 2012
Nu exista o astfel de lege, atat casco cat si cargo(asigurarea marfurilor in tranzit)sunt asigurari facultative.In cazul in care sunteti transportator este bine sa aveti asigurarea CMR, pentru marfa transportata tertilor.
Exista totusi o asigurare obligatorie in acest caz.... de fapt mai mult impusa de catre ARR initial.... este vb despre ROT...raspunderea operatorilor de transport, insa si aceasta este solicitata transportatorilor de persoane nu si celor de marfuri generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr sau cargo? vasile12 vasile12 Care este diferenta intre asigurarea de tip CMR si asigurarea de tip CARGO? (vezi toată discuția)
Asigurari Carmen Gabriela Carmen Gabriela Ce tipuri de asigurari este obligat angajatorul sa incheie pentru un angajat agent de vanzari?Casco pt masina Cu care lucreaza agentul este obligatoriu? Marfa ... (vezi toată discuția)
Cmr vs cargo csabaweb csabaweb buna ziua am o nelamurire la care inca nu am gasit raspuns nici la firmele de asig.. si anume: lucrez la un holding care detine mai multe firme ... (vezi toată discuția)