avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari

Ce tipuri de asigurari este obligat angajatorul sa incheie pentru un angajat agent de vanzari?Casco pt masina
Cu care lucreaza agentul este obligatoriu? Marfa din masina trebuie asigurata obligatoriu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 09:45, 23 Aprilie 2017
Buna ziua,

Asigurarile obligatorii conform legii sunt: RCA si asigurarea de locuinte impotriva dezastrelor naturale.

Alte categorii de asigurari obligatorii, sunt cele de raspundere profesionala, aplicandu-se legislatia in materie in functie de profesia/ activitatea desfasurata: medicina, turism, asigurari, contabili, avovati, etc.

Alte asigurari obligatorii sunt cele contractuale, prin care partile agreeaza incheierea unor asigurari in functie de acordul comercial ( cargo, CMR, raspunderi legale/ contractuale, etc.).

Pentru marfa tranportata de un agent de vanzari, depinde cine este proprietarul marfurilor. Daca marfa nu este a societatii care o transporta, atanci potrivit legii (codul civil) acesta raspunde pentru deteriorarea marfurilor si se poate incheia o asigurare de raspundere a carausului.Daca marfa este proprietatea detinatorului mijlocului de transport se oate incheia o asigurare facultativa.

Agentul de vanzare daca este prepusul dvs., nu poate incheia ca persoana fizica o asigurare de raspundere civila pentru terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr sau cargo? vasile12 vasile12 Care este diferenta intre asigurarea de tip CMR si asigurarea de tip CARGO? (vezi toată discuția)
Asigurare acasa.v acasa.v Buna ziua poate cineva sa-mi spuna daca exista vreo lege care bsa te oblige sa ai asigurare casco pe masina si marfa in cazul in care transporti marfa pe ... (vezi toată discuția)
Cmr vs cargo csabaweb csabaweb buna ziua am o nelamurire la care inca nu am gasit raspuns nici la firmele de asig.. si anume: lucrez la un holding care detine mai multe firme ... (vezi toată discuția)