avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... ce este cifra de afaceri?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

ce este cifra de afaceri?

va rog mult,cifra de afaceri pe care trebuie sa o trec in Decl 392b (sunt neplatitoare de TVA),este suma incasarilor sau suma facturilor emise de mine pe anul 2011?(am doua facturi emise in decembrie 2011 si incasate in ianuarie 2012...acestea intra in cifra de afaceri pe anul 2011 sau nu?)
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 00:50, 19 Februarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. In acest caz are dreptate persoana care v-a intocmit-o. La pfa si intreprinderi individuale, acea cifra de afaceri reprezinta valoarea incasarilor dintr-un an care se ia din registrul jurnal de incasari si plati.
Definitiile de mai sus postate pentru cifra de afaceri sunt pentru societati comerciale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va rog mult,puteti sa-mi spuneti,in ce act de lege scrie ca CA pt PFA inseamna incasarile si nu facturile emise?,care este baza legala?ca sa stau linistita...multumesc tare mult...imi era ca treb sa modific tot...
george_neagu a scris:

Da. In acest caz are dreptate persoana care v-a intocmit-o. La pfa si intreprinderi individuale, acea cifra de afaceri reprezinta valoarea incasarilor dintr-un an care se ia din registrul jurnal de incasari si plati.
Definitiile de mai sus postate pentru cifra de afaceri sunt pentru societati comerciale.


si totusi,Cifra de afaceri,nu are aceeasi definitie ,pt toata lumea,in Codul fiscal?

ART. 152 Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 125^1 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate aplica scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
(2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa în situaţia prevăzută la alin. (7) şi (7^1), a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile sau după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operaţiunilor scutite cu drept de deducere şi a celor scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:

Asadar,nu scrie de incasari ,ci de livrari!
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul pentru tva in cazul unui pfa la norma de venit Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Se da PFA la norma de venit, neplatitor de TVA. In cazul in care se depaseste plafonul TVA de 300.000 lei, suma de plata TVA se va calcula din ... (vezi toată discuția)
Plafon tva - venituri din activ.independente nicoletapenescu nicoletapenescu Care sint veniturile din activ.indepndente care sint luate in considerare la plafonul de TVA de 300.000 lei. Situatia practica este a unui PFI activitati ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor tva adina_beb adina_beb Buna ziua La PFA as dori sa stiu si eu : - suma de 35.000 euro se calculeaza in functie de incasarile propriu-zise sau de facturile emise? Multumesc ! (vezi toată discuția)