avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon TVA - venituri din activ.independente
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon TVA - venituri din activ.independente

Care sint veniturile din activ.indepndente care sint luate in considerare la plafonul de TVA de 300.000 lei. Situatia practica este a unui PFI activitati sportive care are in cursul anului 2018 urmatoarele venituri / incasari :
1. facturi emise in cursul anului 2017 si incasate in 2018
2. facturi emise si incasate in 2018
3. venituri din activi.independente in cadrul unui contract de activitate sportiva cu retinere la sursa obtinute din 1 aprilie 2018 conform modificarilor legislative.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:59, 16 August 2018
Buna ziua,

Legea 227/2015 privind Codul Fiscal prevede la articolul 310 ca cifra de afaceri in functie de care o societate trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA este constituita din valoarea totala:


-a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere,
-a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b),
-a operatiunilor scutite cu drept de deducere si,
daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) si f).

Prin exceptie, nu se cuprind in cifra de afaceri, daca sunt accesorii activitatii principale, livrarile de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, si livrarile de active necorporale, efectuate de persoana impozabila.

La determinarea cifrei de afaceri se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau neincasate si alte facturi emise inainte de data livrarii/prestarii pentru operatiunile prevazute mai sus.

Luati in calcul practic valoarea facturilor emise/bonurilor fiscale emise catre clienti, mai putin avansuri facturate sau livrari de active.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)
Baza de calcul pentru tva in cazul unui pfa la norma de venit Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Se da PFA la norma de venit, neplatitor de TVA. In cazul in care se depaseste plafonul TVA de 300.000 lei, suma de plata TVA se va calcula din ... (vezi toată discuția)
Plafonul de tva de 300.000 lei se referă doar la incasari? eduard56463 eduard56463 Plafonul de tva de 300.000 Lei se referă doar la incasari? adica ce am facturat si încasat? sau si la banii cheltuiți pt desfășurarea activității ( ... (vezi toată discuția)