avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Planul parental in caz de conflict
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Planul parental in caz de conflict

M-am confruntat cu urmatoarea situatie: intr-un divort, instanta a dispus completarea unui plan parental de ambele parti. Este foarte ok., numai ca citindu-l constant ca este o adevarata trranzactie, sau acord de mediere. este scris:
noi.......( partile) am convenit asupra modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti

in cazul meu partile nu se inteleg, tocmai de aceea divorteaza prin instanta...
intrebare : ce completez in acest caz? doar pozitia clientului meu

m-ar interesa mai situatiile unor colegi ce s-au confruntat cu asemenea cazuri .
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:36, 22 Februarie 2012
Planul asta parental inmoaie cumva titulatura aia noua in legislatia noastra, ''autoritate parinteasca in comun'', intrucat detaliaza si imparte responsabilitatile pe care urmeaza sa le aibe fiecare parinte.

Recunosc ca dupa un razboi pe fata de vreo 8 luni, mi s-a oferit aceasta alternativa. Este o noua practica, cel putin la Judecatoria la care se judeca procesul in care sunt implicata, la termenul de acum o saptamana am luat cunostinta despre aceasta practica. La celelalte termene nu s-a discutat despre aceasta practica. Am citit pe ecris sentinte date dupa aceasta practica si in cazul unor parinti normali, e un acord destul de firesc.

Sunt curioasa daca eu si tatal minorului vom ajunge la un acord, iar litigiul va fi incheiat pe cale amiabila prin acest plan parental. Mai ales ca tatal minorei refuza cu obstinenta sa vorbeasca in viu grai cu mine, avocatele noastre vor negocia pentru noi ... in interesul superior al minorului :wassat:.

Va voi da un feedback despre cazul meu si despre cum va fi completat planul nostru parental si mai tarziu, cum va suna sentinta.
fiecare aparator prezinta in fata instantei Planul responsabilitatilor parintesti oferite fata de minor cu respectarea interesului superior al copilului intocmit in mod responsabil in forma apropiata de cea legala potrivit noilor reglementari in materie in functie de nevoile si posibilitatile reale, nu este un contract de tranzactie.
daca ar fi semnata de amandoi cum scrie pe formular si avand in vedere ca se spune noi partile am convenit este EXACT o tranzactie judiciara, cu tot tacamul semnata de parti si de judecator si grefier.....

oricum , multumesc pentru raspuns, voi completa asa cum m-ati sfatuit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Custodie Catalin-Ioan Catalin-Ioan Ce drepturi si obligatii (responsabilitati) am eu,ca tata,asupra copilului daca ii cedez custodia mamei?sau daca custodia va fi comuna?si ce implica una si ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)