avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis auto

Buna seara!Ce taxe,va rog, trebuie sa platesc si ce documente trebuie sa depun pentru eliberarea unui permis auto cu noua adresa de locuit?.Posed inca permisul cu vechea adresa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bubutu2 , utilizator 12:25, 28 Februarie 2012
Dacă sunteţi deja posesorul unui permis de conducere, indiferent de categorie şi acesta trebuie preschimbat din diferite motive ca de exemplu: expirarea valabilităţii acestuia, deteriorarea lui, schimbarea domiciliului posesorului, etc. veţi avea nevoie de următoarele acte:

fişa deţinătorului permisului de conducere completată prin dactilografiere cu datele de stare civilă ale solicitantului şi semnată de acesta în locul prevăzut, fişă pe care o găsiţi la centrele specializate(birourile de copiat acte) de pe lângă Inspectoratele de poliţie judeţene
chitanţa reprezentând contravaloarea permisului de conducere achitată la C.E.C. sau B.C.R.;
permisului de conducere a cărui preschimbare se solicita în original şi copie;
actului de identitate in original şi copie;
fişa medicală tip, în cazul în care permisul va fi preschimbat după expirarea valabilităţii acestuia (controlul medical se efectuează la policlinici abilitate în acest sens iar fişa medicală are valabilitatea de un an de la data încheierii, deci dacă efectuaţi controlul medical şi primiţi avizul favorabil, trebuie sa preschimbaţi permisul în cursul unui an de zile, altfel fişa medicala va expira).

Iar în cazul în care vă preschimbaţi permisul de conducere deoarece aţi schimbat numele şi/sau domiciliul, mai aveţi nevoie pe lângă documentele arătate mai sus, de documentul care atestă schimbarea numelui, respectiv certificatul de căsătorie sau sentinţa de divorţ (după caz), în original şi copie.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Documentele necesare schimbarii permisului de conducere in cazul schimbariiadresei de domiciliu sunt:
 fişa deţinătorului permisului de conducere
 actul de identitate original şi copie;
 dovada plătii contravalorii permisului de conducere – 68 RON- care poate fi achitată la CEC sau BCR;
 permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită
 fişa medicală tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă solicitarea preschimbării s-a făcut după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere, eliberată de o unitate medicală autorizată (original şi copie);
Care mai este atunci diferenta dintre pierdut,furat si respectiv preschimbat datorita modificarii adresei de domiciliu,daca tot se plateste taxa de 68 ron?
pai de ce ar fi vreo diferenta ?
in fiecare situatie trebuie preschimbat permisul asa ca se plateste taxa.
Pare logic,va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente imi trebuie pentru preschimbarea permisului expirat de 2 ani? 69lac 69lac Buna seara,am permisul de conducere,cat B, expirat de 2 ani,ce acte imi trebuie pentru reanoire?E nevoie de a da din nou examen?multumesc (vezi toată discuția)
Reinnoirea vechiului permis categoria f sperantagabi sperantagabi MAI ESTE RECUNOSCUT VECHIUL PERMIS CU CATEGORIA ,F , CUM SE PROCEDEAZA PENTRU REINOIREA PERMISULUI SAU SI AL CATEGORIEI DACA ESTE CAZUL VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Permise auto TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.am permisul din 2009 pe numele de fata in italia iar acum in august mi-am facut buletin nou cu numele sotullui.ce trebuie sa fac in tara ca sa-l trec ... (vezi toată discuția)