avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... formulare apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

formulare apel

Buna ziua, va rog daca puteti sa imi spune-ti cum sa formulez o cerere de apel la o pronuntare penala. 1. nu am fost prezenta pe parcursu celor 4 termene. 2. nu am fost reprezentanta de avocatul cu care am avut contract. 3. in pronuntare sunt foarte multe pagini desfintate din dosar din timpul anchetei facute de parchet. 4. nu am putut sa chem nici un martor din partea mea. 5. nu am fost anuntata pe timpul anchetei de la politie si parchet sa ma prezint pentru declarati desi aveam avocat angajat. iar pentru incheierea dosarului nu am semnat si nu cunosc rechizitoriul. As dori rejudecarea daca sa poate. procesul sa judecat la judecatorie ce cai de atac mai am?
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
paul99, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 17:15, 20 Februarie 2012
Ce obiect a avut procesul ? Este posibil ca hotărârea să poată fi atacată doar cu recurs.

Termenul de introducere a recursului (sau a apelului) este de 10 zile de la data pronunţării hotărârii.

În ceea ce priveşte motivarea apelului sau a recursului, vă sfătuiesc să vă adresaţi unui alt avocat, deoarece doar acesta o va putea face în mod profesional. Din ceea ce spuneţi ar exista motive serioase de desfiinţare a hotărârii, poate chiar de trimitere a dosarului înapoi la Parchet (dacă nu s-a făcut prezentarea materialului de urmărire penală), însă e greu să ne pronunţăm fără a avea dosarul în faţă.

Dacă avocatul angajat nu s-a prezentat la niciun termen, puteţi să-i solicitaţi returnarea onorariului plătit.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. obiectul cauzei a fost inselaciune. sa judecat la judecatoria sector 4. partile vatamate nu au pretenti. asa cum am mentionat au fost multe pagini desfintate. condamnarea este de 5 ani.
Am apelat la dvs pe site pentru ca, nu imi permit sa imi angajez un nou avocat si trebuie sa fac apelul in cinci zile. (in pronuntare scrie recurs este diferenta sau poate insemna si apel?) (a fost pronuntat in 15 februarie)

Art. 3853: Termenul de declarare a recursului

(1) Termenul de recurs este de 10 zile, daca legea nu dispune altfel.

(2) Dispozitiile art. 363-365 privind data de la care curge termenul, repunerea in termen si declararea peste termen a caii de atac se aplica in mod corespunzator.

Art. 385: Declararea, renuntarea si retragerea recursului

(1) Recursul se declara in conditiile prevazute in art. 366 si 367, care se aplica in mod corespunzator.
(2) Partile pot renunta la recurs potrivit dispozitiilor art. 368 si pot retrage recursul in conditiile art. 369, care se aplica in mod corespunzator.

Art. 385: Efectul suspensiv al recursului

(1) Recursul este suspensiv de executare atat in ce priveste latura penala, cat si latura civila, afara de cazul cand legea dispune altfel.

Art. 385: Efectul devolutiv si limitele sale

(1) Instanta judeca recursul numai cu privire la persoana care l-a declarat si la persoana la care se refera declaratia de recurs si numai in raport cu calitatea pe care recurentul o are in proces.
(2) Instanta de recurs examineaza cauza numai in limitele motivelor de casare prevazute in art. 385.

(3) Recursul declarat impotriva unei hotarari care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel, nu este limitat la motivele de casare prevazute in art. 385, iar instanta este obligata ca, in afara temeiurilor invocate si cererilor formulate de recurent, sa examineze intreaga cauza sub toate aspectele.
Este recurs. In termen de 10 zile faceti o simpla cerere prin care declarati recurs.
Ulterior, faceti o copie dupa hotarare si scrieti motivele de recurs.
declarati neaparat recurs , scrieti o cerere de genul subsemnatul... domiciliul ... declar recurs impotriva hotaririi pronuntate in data de 15.02.2012 in dosarul nr... de instanta ...
o depuneti fie la registratura fie prin posta pe adresa instantei cel tirziu pina luni 28.02.2012 (ziua a 10- data de 25 cade simbata zi nelucratoare), nu care cumva sa depasiti data, depuneti-o cel mai bine saptamina asta si cel mai bine la registratura, un exemplar copie sa va ramina cu stampila registraturii, sa puteti dovedi ca ati declarat recursul, nu se stie niciodata
motivele de recurs se pot depune si la primul termen la care veti fi citat
daca nu aveti posibilitatea sa angajati un avocat, solicitati avocat din oficiu la primul termen din recurs
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1. pot face recurs impotriva unei sentinte penale aiai aiai (ca parte vatamata), privind pedeapsa si despagubirile materiale/morale ? 2. cand trebuie motivat? (vezi toată discuția)
Recursul si procesul penal cskeresztess cskeresztess Va rog sa ma lamuriti daca recursul in procesul penal, suspenda executarea pedepsei privative de libertate. Care este textul legal care se refera la aceasta ... (vezi toată discuția)
Sunt in termen sa sustin recursul declarat?? nicoleta_85 nicoleta_85 Am un dosar penal. este vorba de o intrerupere executare pedeapsa. Instanta de fond a respins cererea. Am declarat recurs a doua zi de la ... (vezi toată discuția)