avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt in termen sa sustin recursul declarat??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt in termen sa sustin recursul declarat??

Am un dosar penal. este vorba de o intrerupere executare pedeapsa.
Instanta de fond a respins cererea. Am declarat recurs a doua zi de la pronuntare.
Motivarea instantei de fond a fost comunicata la peniteniar (persoana in cauza a pierdut-o) si desi am solicitat comunicarea hotararii instanta a refuzat.

Intrucat dosarul se judecata la 500 de km de unde locuiesc eu nu am avut posibilitatea de a merge la arhiva sa obtin o copie.

Maine este termenul de judecata in recurs. Pot sustine motivele de recurs, in sedinta oral, dupa ce vad hotararea din dosar?
Nu le pot face in scris ca inca nu stiu despre ce este vorba

multumesc
Nu dar in opinia mea daca ati angaja un avocat ati obtine un nou termen de judecata
Termenul de recurs este de 10 zile de la data pronuntarii instantei pentru cei prezenti iar pentru cei lipsa la dezbateri si pronuntare , termenul curge de la comunicarea dispozitivului hotararii.
Prin urmare ati declarat recursul in termen si puteti sustine si oral motivele de recurs dupa ce veti lectura hotararea instantei de fond.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Draga nicoleta_85,
Subscriu antevorbitoarei mele Simonette12, insa ce cred k nu a inteles este faptul k pe tine te interesa temeiul de drept al recursului tau, asa k citeste te rog art. 385 indice 10 Cod procedura penala, in special alin. 3. In materia executarii pedepselor calea de atac a hotararii fondului este recursul si deci este sarit apelul, drept pt care il poti motiva/sustine si oral in ziua judecatii conform art 385 ind 6 Cpp.
succes
Sustin punctele de vedere ale distinselor d-ne.avocat.
Nu inteleg totusi ce calitate aveti dvs,mai ales ca persoana aflata in arest,beneficiaza de asistenta juridica obligatorie(art.171 al.2 c.pr.pen)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Este avocatul ales al recurentului.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal-indreptare eroare materiala sau desfiintare cu trimitere spre rejudecare? ContSters53919 ContSters53919 Inculpatul [b]M.C.A.[/b] a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni. Prima instanta a dispus condamnarea lui [b]M.C.F.[/b] la o pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
1. pot face recurs impotriva unei sentinte penale aiai aiai (ca parte vatamata), privind pedeapsa si despagubirile materiale/morale ? 2. cand trebuie motivat? (vezi toată discuția)
Recurs - vatamare corporala din culpa, amenda administrativa mariustec mariustec Buna ziua..ar fi posibil oare ca la judecarea recursului sa scap doar cu o amenda administrativa daca as putea demonstra ca nu am lovit pietonul pe trecerea de ... (vezi toată discuția)