avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Administrator de spital ºi asociat la SRL. ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Administrator de spital ºi asociat la SRL. Incompatibilitate, conflict de interese

Buna ziua.
O persoana care ocupa functia de administrator intr-un spital si are un SRL , cod CAEN 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, se afla in incompatibilitate si conflict de interese?
Va rog daca se poate si o baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta_N , utilizator 11:26, 20 Februarie 2012
Potrivit Legii 161/19.04.2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei

Art. 94 alin 2)
Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmează:

a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;

c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;

d) in calitate de membru al unui grup de interes economic.

(3) Functionarii publici care, in exercitarea functiei publice, au desfasurat activitati de monitorizare si control cu privire la societati comerciale sau alte unitati cu scop lucrativ de natura celor prevazute la alin. (2) lit. c) nu pot sa-si desfasoare activitatea si nu pot acorda consultanta de specialitate la aceste societati timp de 3 ani dupa iesirea din corpul functionarilor publici.

(4) Functionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane in ceea ce priveste efectuarea unor acte in legatura cu functia publica pe care o exercita.

(5) In situatia prevazuta la alin. (2) lit. b), la incheierea mandatului demnitarului, functionarul public este reincadrat in functia publica detinuta sau intr-o functie similara.


Pe de alta parte, potrivit articolului 40, alineatul 3 ai Legii nr. 284 din 28/12/2010, Lege
cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate, potrivit fişei postului.
Puteti consulta ghidul publicat de anaf pentru incompatibilitatile si conflictele de interese aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc , dar nu este functionar public, este personal contractual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public DANA RUDEANU DANA RUDEANU Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: Intentionez sa -mi deschid o II avand cod CAEN 4779 - comert cu amanuntul al bunurilor de ... (vezi toată discuția)
Functionar public/asociat cabinet consultanta fiscala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Buna ziua, dragi colegi, un prieten functionar public ( inspector la ANAF) si-a luat examenele de expert contabil si consultant fiscal. Bineinteles ca nu a ... (vezi toată discuția)