avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot refuza sa semnez dezbaterea unei mosteniri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot refuza sa semnez dezbaterea unei mosteniri?

nu stiu daca m-am exprimat corect, dar ma intereseaza sau mai bine spus daca ma poate ajuta cineva cu mostenirea......parintii mei au un apartament ,tatal meu a decedat cu ani in urma[ cam 10 ani sunt de atunci] debaterea mostenirii nu s-a facut ,acum mama mea m-a anuntat ca doreste sa dezbata mostenirea si apoi sa vindem apartamentul....eu nu sunt deacord cu acest lucru dat pentru faptul ca eu m-ai am o sora cota care imi revine la ora actuala sunt convinsa ca nu e mare......daca se vinde imobilul eu unde am sa locuiesc? nu locuiesc impreuna cu ea locuiesc intr-o locuinta de servici,si asta pentru faptul ca tot datorita ei am fost nevoita sa parasesc domiciliul si sa ma mut impreuna cu alte 2 familii intr-un apartament cu 4 camere [locunta de servici] cum pot sa fac sa nu semnez aceste acte fara a ma certa cu ele [mama si sora mea] trebuie neaparat sa invoc un motiv ? nu ca nu as dori sa intru in posesia mostenirii dar nu pot sti ce gindesc ele eu as dori sa se dezbata mostenirea numai dupa decesul mamai cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: emilia_07 , utilizator 17:48, 18 Mai 2012
Am fost la notar si mi-a spus ca nu am ce face, daca fratele refuza, nu pot face nimic altceva decat sa-l dau in judecata. Nu pot sa cred ca doar atat se poate face. Apoi i-am cerut sa dau o declaratie cum ca eu accept mostenirea, e singurul lucru pe care mi l-a sugerat sa-l fac. Pot sa fiu eu cea care depune acctele pentru succesiune la notar, in schimb, el va fi citat de mai multe ori s sigur nu va veni. SI atunci, ce fac? Nu vreau sa recurg la judecata si nici n-o fac. Ce bine ar fi fost daca ar fi fost asa cum imi spuneati dv, sa fie obligat s-o accepte din teama de a pierde tot..E posibil ca acest notar tanar la care am fost sa nu stie sau asa imi vor spune toti?Va multumesc.
Notarul tanar va sfatuit foarte bine.
Dupa parerea mea pot fi notari tineri mult mai pregatiti decat notarii batrani.

Nimeni nu va obliga sa va judecati.
Am spus asta datorita raspunsului pe care l-am primit anterior, de la utilizatorul marfan. Stiu ca nu ma obliga nimeni, chiar si notarul tanar mi-a sugerat ca asta e ultima solutie, respectiv judecata, insa, cand i-am spus ca eu asta nu voi face, ce altceva imi sugereaza, mi-a spus ca nu am ce face. Nimeni nu ma obliga sa ma judec, asta imi e clar, dar cineva imi spune ca altfel nu .se .poate/, cineva imi spune ca, daca fratele nu vine cand e citat la dezbatere, risca sa piarda partea si atunci nu mai stiam pe cine sa cred. Prin urmare nu am ce face, am inteles acum. Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire az14 az14 Buna seara am o mare rugaminte sa ma lamuriti daca se poate Parintii mei in perioada casatoriei lor au achizitionat un apartament, dar mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Hanuka Hanuka In anul 2004 a decedat mama in urma careia s-a facut succesiunea conform legii. Mostenitorii au fost tatal, sora si cu mine.Intre timp, mai exact acum o luna ... (vezi toată discuția)
Se poate emite certificat de moștenitor pe numele unei persoane decedate? simcroitoru simcroitoru Buna ziua, mama mea care este decedata, a mostenit de la fratele ei 400 de mp( fratele ei nefiind casatorit si neavand copii). mostenirea nu s a dezbatut cat a ... (vezi toată discuția)