avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare statut vechi si obtinere personalitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare statut vechi si obtinere personalitate juridica asociatie proprietari

Buna ziua,

Conduc in calitate de presedinte o asociatie de proprietari care a fost constituita de mult timp dar care nu a fost in regula mai niciodata cu reglementarile legale. Statutul si cif-ul dateaza din anul 2000 dar niciodata nu au fost finalizate demersurile pentru inregistrarea si obtinerea pesonalitatii juridice a asociatiei.
Incerc sa indrept spre fagasul normal desfasurarea activitatilor in asociatie si vreau sa finalizez si demersurile pentru ca asociatia sa fie inregistrata si sa obtina personalitatea juridica.
Daca asociatia nu are personalitate juridica cum poate fi modificat statutul (actualizat conform 230/2007 pentru ca in felul in care arata poate fi confundat cu anuarul statistic al Romaniei) si mai apoi care sunt pasii pentru inregistare la judecatorie in situatia de fata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:42, 22 Februarie 2012
Intocmiti un proiect de statut conform legislatiei actuale, discutati-l in comitet, prezentati-l in adunarea generala si adopatati-l conform legii 230/2007.
Intocmiti tabele cu toti proprietarii pe care incercati sa obtineti cat mai multe semnaturi pentru adopatarea acestui statut. Trebuie sa aveti minim semnatura a 2/3 dintre proprietari.
Chiar inainte de a incepe aceste demersuri, mergeti la judecatorul delegat de la finantele locale cu vechiul statut si CIF-ul si o sa mai fiti indrumati acolo.
Intocmiti un statut simplu, suplu, adaptabil la schimbari. Adica stabiliti clar denumirea, ardesa, componenta..., dar nu introduceti acolo concret cuantumul obligatiilor, salariilor, indemnizatiilor, impozitelor, fondurilor... la toate acestea si multe altele folositi o exprimare flexibila ca de exemplu "in conformitate cu legislatia", "conform hotararii adunarii generale', "conform deeciziei comitetului executiv" ...
Gasiti modele aici pe avocatnet ca si pasii concreti pe care trebuie sa-i faceti.
@mariusnt

Dv. nu conduceti o asociatie de proprietari, actualmente, ci o veche asociatie de locatari formata din proprietari, care a vrut candva sa se transforme in asociatie de proprietari, dar din diferite motive nu a putut.
Ca aveti CIF, e posibil, pentru ca inainte vreme se dadeau CIF-uri si asociatiilor de locatari.

Spun toate aceste lucruri intrucat ne-ati precizat ca nu aveti personalitate juridica.

In cazul acesta trebuie s-o luati de la inceput si sa urmati pasii pe care ii gasiti in primul topic din sectiunea nostra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari la "Modele si ....." chiar intitulat "Pasii de urmat pentru infiintarea asociatiei de proprietari".

Mai exista, daca nu ma insel pe prima pagina a sectiunii noastre printre topicurile deschise astazi unul asemanator. Am postat acolo direct link-ul care va duce la un asemenea ghid.

Daca aveti nelamuriri, asteptam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul asoc. de prop. RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Am fost la verificat la Primarie si ni s-a pus in vedere sa schimbam statutul. Asoc. este infiintata in 2001, si cu aceasta ocazie sa intoducem si noii ... (vezi toată discuția)
Personalitate juridica noidoi noidoi Buna ziua. Imi poate spune cineva daca o asociatie de proprietari, care are chitante cu CIF si cu cont bancar (si pe care scrie Asociatia de proprietari a ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari roenen roenen Vreau sa stiu daca in procesul verbal al Adunarii de Constituire, ca de altfel si celelalte p.v. necesare infiintarii unei Asociatii de Proprietari, termenul ... (vezi toată discuția)