avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 11:14, 22 Februarie 2012
In zile calendaristice.
Legislatia nu contine o reglementare in acest sens ... in practica, durata CFP este stabilita in zile calendaristice si nu lucratoare.

Potrivit art.153 alin.2 C.mun., durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Daca se masoara in zile calendaristice, insemna ca se iau in calcul si zilele nelucratoare de sambata si duminica.
Sa inteleg ca daca cineva vrea sa lipseasca intr-o vineri, el trebuie sa faca cerere pt trei zile de concediu fara salar (cu tot cu sambata si duminica)? Pt ca el daca lipseste vineri de la munca, se intoarce abia luni.
Si atunci suspendarea in revisal cum se prelucreaza? Se considera ca tine de vineri pana sambata sau de vineri pana luni?....
Aceasta este dilema mea de fapt: cum se prelucreaza suspendarile pt concediu fara salar in revisal, atunci cand sunt prinse in respectivul concediu si zile nelucratoare?
Daca lipseste numai vineri de ce trebuie sa faca cerere si pentru sambata si duminica , intrucat aceste zle sunt de repaus , in aceste zile nu se lucreaza decat in anumite situatii ..

Prin urmare, salariatul poate solicita CFP numai pentru ziua de vineri ....
aha, ok,... si daca de ex. lipseste de vineri pana inclusiv luni? atunci cum se prelucreaza in revisal? se suspenda CIM pt 4 zile calendaristice, de vineri pana marti, sau se suspenda fractionat, de vineri pana sambata-o zi si de luni pana marti-o alta zi,adica total 2 zile lucratoare?

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata-revisal MariaRamona MariaRamona Daca un salariat solicita concediu fara plata, ultima zi a suspendarii fiind vinerea, la data sfarsit suspendare se trece data de sambata sau luni? Multumesc! (vezi toată discuția)
Data incetarii suspendarii in revisal iirina_19 iirina_19 Am un contract suspendat in perioada 19.10-18.11(23 zile fara plata) si am trecut in revisal data inceput suspendare=19.10(prima zi de concediu fara plata) si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)