avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 11:14, 22 Februarie 2012
Un c.i.m. incheiat pe durata determinata nu inceteaza in ziua urmatoare ... legea este clara in privinta datei incetarii unui astfel de c.i.m. ... vedeti aici este greseala in aprecierea datei incetarii c.i.m. ... astfel, art.56 alin.1 lit.i C.mun. prevede ca , contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

Asadar , data incetarii c.i.m. = data expiraii termenului si nu ziua urmatoare celei in care a expirat durata contractului ...
Asa este, aveti dreptate... si recunosc ca fac parte din categoria celor care a incetat CIM incheiate pe perioada determinata, in ziua urmatoare expirarii termenului CIM incheiat pe perioada determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata-revisal MariaRamona MariaRamona Daca un salariat solicita concediu fara plata, ultima zi a suspendarii fiind vinerea, la data sfarsit suspendare se trece data de sambata sau luni? Multumesc! (vezi toată discuția)
Data incetarii suspendarii in revisal iirina_19 iirina_19 Am un contract suspendat in perioada 19.10-18.11(23 zile fara plata) si am trecut in revisal data inceput suspendare=19.10(prima zi de concediu fara plata) si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)