avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM 10.000 lei - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM 10.000 lei - plangere contraventionala

va rog frumos:

am o angajata cu 8 clase. pe cererea de angajare a trecut "va rog sa imi aprobati ...incepand cu 1.10.2011". cererea a semnat-o in 20.03.2011(nimeni nu a observat ca e cu martie semnata). itm-ul in control a intimidat-o si ea a declarat ca lucreaza din iulie 2011. contractul si angajarea sunt cu 1.10.2011 (asa cum formulase intial in cerere).
am primit amenda de 10 000 lei pt "munca la negru".
va rog sa imi spuneti ce sanse avem in instanta si pe ce sa mizam.
va rog sa ma ajutati cu un formular de contestare catre judecatorie.
multmesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 21 Februarie 2012
si cum am putea motiva ca dna a declarat ca lucreaza din iulie? mergand pe cartea "om simplu, fara scoala, usor intimidabil"?

multumesc mult pt raspunsuri
Din punctul meu de vedere nu dvs. trebuie sa dovediti ca ati fi fost in neregula candva, ci inspectorii trebuie sa probeze ca la data constatarii lor dvs. erati in neregula. Simpla declaratie a angajatei nu tine loc de baza pentru aplicarea sanctiunii. La data controlului dvs. erati in regula. Exceptie faptul daca inspectorii au constatat ca salariata a desfasurat activitate anterior incheierii contractului de munca, respectiv inregistrarii la ITM si din alte documente ...
este evident ca trebuie sa formulati o plangere contraventionala si sa o intemeiati si pe prevederile si circumstantele din og 2/2001 (reale si personale)...chiar daca in materie contraventionala functioneaza principiul ,,est satis unius opinio,,(e de ajuns parerea unuia) conisder ca nu poate fi luata in considerare simpla declaratie a respectivului angajat..trebuie coroborate mai multe probe+circumstante si eu zic ca se poate transforma in avertisment daca nu anula..
Inspectorii ITM au ca mijloc de proba declaratia salariatei ... in cazul in care se sustine altceva se poate constata savarsirea unei infractiuni prevazute de Codul Penal - fals in declaratii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Amenda itm catalina222 catalina222 buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ? Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)