avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de solidaritate/fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de solidaritate/fidelitate

La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de sporul de solidaritate? Atunci as avea 10 ani vechime fara cei 4. La 1 sept 2011 m-am intors din C.C si atunci aveam doar 9 ani vechime, fara cei 4, si mi-a fost taiat sporul de solidaritate. D-na directoare a spus ca de acum inainte trebuie sa mai lucrez 10 ani neintrerupti ca sa beneficiez de acel spor.(ar trebui sa mai lucrez inca 9 ani, ca unul a trecut deja). Dar concediul de crestere a copilului nu se considera vechime in invatamant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 13 Iulie 2012
Anexa 5 din Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant - Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
nu trebuie s a mai lucrati 10 ani ....ci doar cat a ti stat in concediu .cand recuperati perioada ,intrati normal in transa de salarizare.
CCC nu este considerat vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

Anexa 5 din Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant - Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.

Pentru sporul de stabilitate trebuie sa aiba minim 10 ani ca vechime neintrerupta in invatamant ...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transa de vechime invatamant minuiza minuiza Buna ziua. Lucrez in invatamant, m-am angajat in sept 2004 ca suplinitor necalificat. In februarie 2005, adica dupa 6 luni, am luat licenta si am fost platita ... (vezi toată discuția)
Oug 124/2011 - vechime la catedra? turtuc turtuc Conform OUG 124/2011 concediul pentru cresterea copilului ar trebui sa constituie nu numai vechime in munca ci si in specialitate. Avand in vedere cele de mai ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de stabilitate in invatamant luminuta luminuta Buna ziua, as dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea sporului de stabilitate de 15% in invatamant in urmatoarele conditii: Sunt angajata titular ... (vezi toată discuția)