avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Faliment - concedieri gravida in ingrijire copil 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Faliment - concedieri gravida in ingrijire copil 2 ani

Firma este in faliment.
Am disponibilizat tot personalul, mai putin una al carei CIM este suspendat, ea fiind in ingrijire copil 2 ani (pana in martie...cand va naste din nou).
Va rog sa ma ajutati. Am voie sa-i desfac CIM ?! Sa-i trimit notificare? (pt preaviz)
Desfac cu art.de disponibilizare (65.1)?!
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 22 Februarie 2012
Art. 60 C.mun.:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
......
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Prin urmare, in situatia falimentului este posibila concedierea unei persoane aflate in CCC.
Multumesc. Asadar sa-i trimit notificare de preaviz? Societatea este in procedura de faliment. Are proces prin mai 2012. O disponibilizez (65.1)
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Herra_, utilizator
Da, ii puteti trimite instiintarea de preaviz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim la firma in faliment cristeacristina cristeacristina Exista urmatoarea situatie: - firma X este acum in faliment si are o angajata in preaviz care solicita suspendarea CIM pentru crestere copil. ... (vezi toată discuția)
O salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj? triagis1 triagis1 Buna ziua, As dori sa stiu daca o salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj si procedura. Adica se respecta pasii: 1 ... (vezi toată discuția)