(1) Oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa.
Noţiunea de pază
În înţelesul dispoziţiilor Art. 1375 şi 1.376, are paza animalului sau a lucrului proprietarul ori cel care, în temeiul unei dispoziţii legale sau al unui contract ori chiar numai în fapt, exercită în mod independent controlul şi supravegherea asupra animalului sau a lucrului şi se serveşte de acesta în interes propriu.
 ynocentta 
	    	Utilizator

ynocentta 
	    	Utilizator	    

proprietaru 
	    	Utilizator

proprietaru 
	    	Utilizator	    

proprietaru, utilizator
 proprietaru, utilizator 	
			 crysty17bt 
	    	Utilizator

crysty17bt 
	    	Utilizator	    

~ final discuție ~
 aleodor27	                   

Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
	                    aleodor27	                   

Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)

bozzont	                   

Bună ziua,
As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a ... (vezi toată discuția)
	                    bozzont	                   

Bună ziua,
As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a ... (vezi toată discuția)

under3aker	                   

Buna ziua!
Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in ... (vezi toată discuția)
	                    under3aker	                   

Buna ziua!
Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in ... (vezi toată discuția)