Stimati colegi de forum, intrucat nu posed cunostinte avansate de drept, am rugamintea sa ma ajutati/indrumati in urmatoare problema atat cat puteti si va permite timpul si disponibilitatea.
Astazi am primit 2 pv pentru neplata rovignetei. Eu platesc rovignetele pentru fiecare drum pe care il fac in afara Bucurestiului pe 7 zile, deoarece rareori stau mai m ult de o zi plecat din bucuresti(cel mai mult plec si ma intorc in aceeasi zi).
1. fapta in 15.08.2011, pv intocmit pe 31.12.2011, primit pe 21.02.2012
2. fapta din 25.08.2011, pv intocmit pe 31.12.2011, primit pe 21.02.2012
in cazul amenzii nr 1, am primit pv-ul la mai mult de 6 luni, se considera deja anulat?
Mentionez ca ambele amenzi au fost lasate in tocul usii de la intrare, fara sa semnez nimic.
De asemenea nu exista nicio semnatura olografa pe niciun pv, doar o stampila care se aplica de sistemul informatic pe care scrie:"centrul de studii tehnice rutiere si informatica bucuresti".
Nu a fost rea vointa, doar ca am uitat/nu am fost atent la acest aspect. Am vreo 4 chitante platite pentru plecari in afara Bucurestiului una chiar de la inceputul lunii septembrie 2011.
Ce as putea face sa anulez pv-urile? tinand cont ca prima mi-a fost adusa la cunostinta dupa 6 luni si a doua nu are semnatura olografa pe ea.
Cum cele 2 amenzi pot fi atacate in mod diferit(una cu semnarea olografa si primirea pvvc-ului la peste 6 luni de la producerea greselii si celalalt pvvc cu semnatura olografa), ar trebui sa fie 2 dosare si sa nu tratez ca o contestatie cu intrari multiple.
dupa ce intocmes contestatia/iile, cum se procedeaza? trebuie sa ma prezint personal la tribunalul din romanesti prahova(sau ploiesti, nu stiu de care apartine) sau o trimit prin posta cu recomandare, 2 copii etc?
Contestatiile le depuneti la instanta competenta teritorial, in finalul procesului verbal de sanctiune contraventionala este mentionata instanta competenta.
Puteti sa le depuneti personal sau sa le trimiteti si prin posta cu confirmare de primire. Atentie sa va incadrati in termen!
"si primirea pvvc-ului la peste 6 luni de la producerea greselii"
- asa cum prevede OG 2, v-am spus anterior, procesul verbal de sanctiune poate fi emis pana la implinirea termenului de 6 luni de la data savarsirii faptei. Comunicarea se face in termen de o luna de la data intocmirii procesului verbal. Deci pot fi 7 luni de la data sarvarsirii faptei si pana la primirea procesului verbal de catre dvs. Chiar daca ati primit procesul verbal dupa cele 6 luni este valabil daca sunt indeplinite cele doua conditii esentiale.