avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare la valoarea ramasa de amortizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare la valoarea ramasa de amortizat

Vreau sa vand un camion a carui valoare ramasa de amortizat este de 5000 euro. Dar pretul pietei este undeva la 10.000 euro. As putea sa-l vand la valoarea de 5.000 euro fara probleme? Este corect din punct de vedere contabil?
Cel mai recent răspuns: mitachealina , utilizator 15:11, 22 Februarie 2012
Vinzarea se face la pretul pietei. Orice vinzare sub acest pret poate duce la reconsiderarea operatiunii de catre fisc.
Dar daca camionul nu este in stare perfecta de functionare, nu putem sa atasam un proces verbal de la un service cum ca este defect?
Cel mai bine ar fi sa aveti un raport de evaluare facut de un evaluator care sa stabileasca pretul pietei. Acest raport trebuie sa fie facut la data curenta, in acest caz nu se inreg in contabilitate, servind numai pt decizii manageriale.
Nu conteaza foarte mult valoarea, am un cumparator care imi ofera 5.000 si vreau sa-l vand cat mai urgent. Intrebarea mea este daca se accepta aceasta valoare in contabilitate ca valoare de vanzare, sau trebuie neaparat sa-l vand la pretul pietei care este mult mai mare?
Pai tocmai v-am spus in prima mea postare ca pretul de vinzare trebuie sa fie pretul pietei. Daca vindeti la 5000 trebuie sa puteti dovedi fiscului (daca intreaba vreodata) ca acesta a fost pretul pietei la momentul vinzarii.
Cum se face aceasta dovada, este la latitudinea firmei.
Va sugeram raportul de evaluare, deoarece este facut de un profesionist.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren sub pretul de achizitie NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o societatea vrea sa vanda un teren altei societati cu o valoare mai mica decat valoarea contabila. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil proprietate pj catre un pf andra1234 andra1234 daca se decide vanzarea unui imobil proprietate PJ catre un pf: suma de achizitie a fost 600.000 ron, s-a amortizat extrem de putin adica in jur de 20.000, ... (vezi toată discuția)