Buna ziua...am si eu o intrebare..eu am fost cu mama mea la procesul pentru pensia ei de intretinere..tatal meu a adus ca martor pe sora lui de pe mama care la iesirea din sala de judecata ia-m adresat o intrebare..am intrebat-o dc a mintit..iar ea a sarit si mi-a dat o palma..m-a jignit,mi-a spus curva..in fine eu am 18 ani..am depus imediat o plangere si am fost si la spital sa ma inregistrez la medicul legist..intrebarea mea e ce sa fac in continuare?si dak o voi da in judecata pt ca asta vreau sa fac,cum sa procedez si ce ii pot cere pt ce a facut?...va multumesc anticipat..o zi buna
Depuneţi la Parchet plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, în termen de maxim 60 de zile de la faptă. Ar fi bine să aveţi martori ai celor întâmplate, martori pe care îi veţi arăta în plângere..
Intr-adevar trebuie introdusa o plangere penala prealabila insa in termenul legal de 2 luni de la data savarsirii faptei la Parchetul de pe langa Judecatorie sau la Sectia de Politie in raza careia a fost savarsita fapta ori in raza careia locuiti dvs.. Desigur ca exista si alte competente alternative insa acestea sunt mai favorabile pentru dvs. Fiind vorba doar de o lovitura usoara cu palma mai mult ca sigur fapta va indeplini elementele constitutive ale infractiunii de loviri si alte violente, care poate fi probata in mod clasic prin proba testimoniala (cu martori) si prin certificatul medico-legal (raport de constatare medico-legala). In privinta laturii civile, in ipoteza aceasta, aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila (se face mentiune in plangerea penala) pentru pagube materiale ( de pilda, cheltuieli cu tratamentul medical) sau pentru daune morale, cerand o anumita suma de bani cu titlu de despagubire. Insa, potrivit practicii judiciare, exista varianta cea mai probabila sa se dispuna scoaterea de sub urmarire penala pentru ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si sa se aplice o amenda administrativa, latura civila urmand sa fie solutionata pe calea unei actiuni civile separate, in sensul ca pentru a putea obtine despagubiri va fi necesar sa va adresati separat unei instante civile printr-o cerere de chemare in judecata - dar numai in situatia in care se dispune de catre procuror o solutie de netrimitere in judecata.
Din punct de vedere legal dl.avocat v-a explicat cu profesionalism situatia .
La varsta dvs eu cred ca ar trebui sa discutati cu matusa dvs si sa incercati sa va impacati pentru ca un semenea proces , consuma timp , bani si energii.
Din punct de vedere material , cea mai buna solutie ar fi impacarea , si datorita faptului ca probele dvs sunt destul de "subtiri"
Referitor la proba cu martori, pentru a va raspunde la intrebare, mentionez ca in cadrul procesului penal poate fi ascultata si mama dvs. in calitate de martor, insa numai daca isi exprima acordul in acest sens, aceasta neputand fi obligata in vreun fel sa depuna ca martor.
In orice caz procedurile ce se vor declansa in urma plangerii formulate vor fi anevoioase, iar finalitatea nu va fi avantajoasa pentru dvs. raportat la efortul depus, astfel incat achiesez la sfatul de impacare a domnului mediator.
Agresiune
Crinutza777
Buna ziua am si eu o intrebare..luna trecuta pe data de 22 am insotit-o pe mama mea la tribunal pentru procesul ei cu tatal meu,akolo martora tatalui..sora lui ... (vezi toată discuția)
Lovire
marcica
In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala?
Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)