avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie 010 firma nou infiintata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie 010 firma nou infiintata

am obtinutcui-ul de la Reg. Com. pentru o firma care s-a infiintat in februarie si trebuie sa obtin inregistrarea ca platitor de TVA.
Intrebare:
la completarea decl 010 (la inregistrare nu la mentiuni), sectiunea ,,Cod de identificare fiscala" nu se completeaza. Dar in Anexa la decl 010 (aceea cu punctajul de 45 puncte) sectiunea ,,Cod de inregistrare fiscala" se completeaza?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:56, 22 Februarie 2012
Deoarece ati obtinut deja codul de inregistrare fiscala, acesta se completeaza la declaratia 098 si in anexa.
Cu stima
Daca Dvs. optatii sa va inregistrati ca platitor in scopuri de TVA de la bun inceput, puteti depune declaratia 098 insotita de anexa prin care sunt stabilite criteriile de evaluare ale societatii Dvs., in aceeasi zi in care depuneti actele si la ONRC. Organele Administratiei Financiare analizeaza cererea Dvs. si pe baza unui punctaj pe care il obtineti primiti calitatea de platitor de TVA sau nu. Punctajul pentru a deveni platitor de TVA trebuie sa fie mai mare sau egal cu 45 de puncte. Acest lucru este stabilit prin OMFP 2795/2011.

[ link extern ] ...

Criteriile de evaluare le gasiti in anexa nr. 3. Dvs. trebuie sa analizati inca de la inceput daca va avantajeaza sau nu sa va inregistrati ca platitor in scopuri de TVA.

Cred ca foarte utila in clarificarea unor neclaritati legate de acest aspect este emisiunea marca Avocatnet, care a fost difuzata aseara si care dezbate exact aceasta problema.

www.avocatnet.ro/con ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de comerciant Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara, O firma inmatriculata la Reg. Com. cu cod caen principal 4791 - Comert prin internet sau prin casele de comenzi are calitatea de ... (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintate-acte inregistrare in scopuri de tva toanca toanca buna ziua, am infiintat o societate comerciala si doresc sa devin platitor de TVA. ce acte trebuie sa depun si unde? multumesc. (vezi toată discuția)