avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in functie de optiune

As dori sa stiu daca in cazul unei pers cu salariu de 1200 lei indemnizatie ptr crestere copil este aceeasi fie ca isi alege un an sau doi?Iar in cazul in care isi alege doi ani suma ptr indemnizatie este mai mica pe luna decat daca isi alege un an?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 23 Februarie 2012
1. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza ca fiind 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii.

2. - Daca persoana opteaza pentru varianta de CCC pana la 1 an indemnizatie este de minimum 600 lei si maximum 3.400 lei;
- Daca persoana opteaza pentru varianta de CCC pana la 2 ani indemnizatia este de minimum 600 lei si maximum 1.200 lei.

3. In exemplul dat de dvs. este posibil ca indemnizatia pentru CCC sa fie aceeasi indiferent de optiunea de CCC aleasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata violeta54 violeta54 Buna ziua Am o salariata insarcinata care vrea sa-si mareasca salariul ptr. a beneficia de o indemnizatie crestere copil mai mare. Care este plafonul de ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)