avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu?

Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai mare. Indemnizatia va fi 85% din media a cat am cotizat eu sau 85% din salariul actualului job ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 18 Ianuarie 2016
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra veniturile din salarii (de la toate locurile de munca din aceste 12 luni), veniturile din indemnizatiile de concediu medical si de concediu de maternitate.

3. Indemnizatia pentru CCC:
- este de minimum 600 lei lunar si maximum 3.400 lei lunar daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an;
- este de minimum 600 lei lunar si maximum 1.200 lei lunar daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani.
Am inteles. Multumesc frumos!
Buna ziua. Dar daca media celor 12 luni este mai mare decat 1200 lei si am optata pentru ccc 2 ani. Care va fi suma acordata de catre stat ?
@ delia2007

In situatia mentionata de dvs, indemnizatia pentru CCC va fi de 1200 lei pentru toata durata optata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata violeta54 violeta54 Buna ziua Am o salariata insarcinata care vrea sa-si mareasca salariul ptr. a beneficia de o indemnizatie crestere copil mai mare. Care este plafonul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)