avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie amenda pt. insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie amenda pt. insulta

Buna seara,

Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ma enerveze, ma provoaca de fiecare data cand ne vedem. O data am facut-o nebuna, si de atunci ma ameninta ca ma trimite in puscarie. Ieri am primit o amenda, prin posta, fara sa fi semnat vreun proces verbal la politie, pt. calomnie si insulta. Nu am insultat-o si nu poate sa aiba nici un martor, nici dovada. Cum as putea sa anulez/contestez amenda? Ce as putea sa fac in acest caz? Doamna din pacate este o nevropata si mi se pare ca si bea cateodata.

multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
mpusa, utilizator
Greu de crezut ca politia a putut intemeia PV contraventie in temeiul "calomnie si insulta" in situatia in care acestea nu mai sunt incriminate de legea penala,si cand sustineti dvs ca nu exista probe indubitabile care sa dovedeasca sustinerile
In termen de 15 zile de la comunicare,puteti face plangere contraventionala la judecatoria responsabia locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Banuiesc ca amenda este data in temeiul legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
ART. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;

ART. 4
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 100 lei la 500 lei, cele prevăzute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) şi 34);
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);
ART. 7
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor prin care s-a aplicat sancţiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
ART. 8
(1) Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei se soluţionează de judecătorie.
(2) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ce se poate face in caz de insulta? ContSters277537 ContSters277537 Am un individ care de multa vreme ma insulta in public si l-am inregistrat de cateva ori video si audio. Ma face in toate felurile si eu nu ripostez la fel ... (vezi toată discuția)
Buna seara. se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei ... andreeabrd28 andreeabrd28 Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei cereri de chemare in judecata pentru insulta? (vezi toată discuția)