avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repunere in drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repunere in drepturi

Buna ziua. Am cistigat procesul cu angajatorul ,sentinta este definitiva si irevocabila, dar acesta refuza sa ma repuna in drepturi pe motiv ca trebuie sa ceara suplimentare de posturi de la compania mama. Dar eu am facut dovada ca nici un post nu a fost desfiintat, doar ca s-au facut angajari ilegale fara sa existe posturi vacante. Pe de alta parte , ni se spune ( suntem mai multe persoane in aceasta situatie) ca pina nu vor termina procesele toti nu vor cere posturi. Nu inteleg cum sa ceara suplimentare de posturi, cand, nici un post nu a fost desfiintat. Doar daca doresc sa obtina posturi pentru cei angajati fara post. Ce pot face pentru a putea fi repusa in drepturi asa cum a decis instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:28, 23 Februarie 2012
Vedeti prevederile Codului muncii.

Art. 261
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

Art. 262
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Faceti plangere la ITM, la Parchet si apelati totodata la un executor judecatoresc.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)
Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)