avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Venituri asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Venituri asociatie de proprietari

Buna ziua,

Asociatia de proprietari, al carui membru sunt si eu, realizeaza venituri lunare in urma unui contract semnat cu Vodafone (gazduire antene pe terasa blocului).
Din cate stiu toti banii rezultati din acest contract sau orice alte venituri ale asociatiei ar trebui sa se duca in fondul de reparatii. Problema este ca desi acest asociatia are acest contract cu Vodafone de peste 5 ani administratorul mi-a spus ca nu exista niciun ban in fondul de reparatii si ca toti banii au fost cheltuiti pe diverse reparatii dar refuza sa-mi puna la dispozitie acte care sa dovedeasca cum au fost cheltuiti acesti bani.
Exista vreo lege in baza careia sa pot solicita accesul la aceste documente?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Shpyn, utilizator
Eu as vrea sa intreb daca sumele obtinute din chirii se folosesc pentru modernizari atunci nu se mai plateste impozitul pentru acel venit obtinut ?
oricum asociatiile de proprietari nu platesc impozit pe venit!
banii ii puteti folosi la modernizari, investitii sau alte lucrari, in afara de plata a facturilor la utilitati, asa cum s-a mai spus mai sus!
@dorina27

Conform legii veniturile obtinute de asociatia de proprietari se constituie ca fond special si se utilizeaza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, NU pentru plata utilitatilor.
Daca se achita impozitul de 16% sumele ramase pot fi utilizate si in alte scopuri.
In Bucuresti daca intrebi administratia fiscala, de la fiecare sector vei primi alta raspuns.
Cu toate ca sunt zeci de mii de blocuri-asociatii, nu exista precizari clare pentru acestea, legislatia fiscala te plimba de la persoana juridica, ong, asociatii.
Eu nu pot sa incurajez neplata unor impozite catre stat. Dar nu ma pot abtine si va garantez ca cei care cunosc bine legislatia, modul de interpretare si aplicare, pot sa cheltuiasca banii incasati de asociatia de proprietari din chirii si din orice alte surse, repet, pot sa-i cheltuiasca pentru orice, subliniez, pentru orice.
Va dau contul asociatiei noastre si donati-mi un milion de euro. Va garantez ca nu platesc un leu impozit pentru acesti bani, ca o sa-i cheltui legal pentru asociatie si pot sa cheltui o parte din ei si in favoarea celui care doneaza banii.
Felicitari celor care pot sa absoarba fonduri si sa traiasca mai bine!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Adriantot, moderator
Cam asa este. Un bun contabil, un un avocat poate sa demonstreze ca o capra este ciuta, desi eu o tin de coarne...( eu stiam ca in America se procedeaza asa; ce-i drept si pe la noi au inceput sa apara asemenea manifestari - depinde de ce parte a barierei te afli).
Noi nu am risca o asemenea provocare. Sa avem noi bani destui pentru modernizari. La cum arata blocurile din cartierul nostru, va dam si noi contul sa ne donati cati bani vreti si va garantam ca-i cheltuim numai conform dispozitiilor art. 26 (6) di HG nr. 1588/2007...

Alte discuții în legătură

Plata chieri antena pe bloc mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Bani blocati de asociatia de proprietari Daria_22 Daria_22 Buna ziua. Pe blocul in care locuiesc se afla o antena de telefonie mobila. Primim chirie pentru asta. Banii intra in contul Asociatiei de proprietari. In ... (vezi toată discuția)
Suportarea si repartizarea cheltuielilor pansela pansela Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un ... (vezi toată discuția)