avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Diabet - am putea recupera banii cu care am cumparat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Diabet - am putea recupera banii cu care am cumparat insulina?

Buna Seara! am o problema!.. Mama mea sufera de diabet zaharat,, sufera si de schizofrenie diferentiata... problema find.. urmatoarea: in urma cu 3 luni de zile a fost programata la control si in acelasi timp sa primeasca reteta cu insulina pentru urmatoarele 3 luni.. si suferind si de schizofrenie.. eu frati mei tatal meu am uitat sa ne uitam cend trebuie sa mearga la control.. si a intarziat la programarea pe care a avuto cu 7 zile!.. si cand sa prezentat la cabinet au refuzato si iai facut programare peste alte trei luni fara sai dea reteta pt insulina.. asa ca a trebuit sa cumparam timp de 3 luni de zile insulina..! am putea recupera bani care iam cheltuit pe insulina timp de 3 luni de zile? Cu respect Marius!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:14, 23 Februarie 2012
Medicamentele antidiabetice pentru tratamentul bolnavilor cu diabet zaharat se prescriu pentru o perioada de pana la 90 zile ,gratis,in cadrul Programului National de Diabet.
Bolnavul trebuie sa respecte si el calendarul planului de monitorizare ,prezentarea la consultatiile de control,cand este programat.
Posibil ca prin cele 7 zile de intarziere,sa fi trecut intr-o alta luna iar decontarea acestor medicamente se face si ea dupa niste reguli de catre casa de sanatate...
Nu stiu daca veti reusi sa mai recuperati c/v insulinei pe care v-ati cumparat-o,dar eu va sfatuiesc sa va adresati totusi Casei de Sanatate,sa prezentati situatia si nu uitati sa anexati si documentele justificative ale platii,respectiv bonurile fiscale,sau facturi dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanelor cu handicap utilizator32 utilizator32 Buna ziua, Am inteles ca persoanele cu handicap au dreptul la medicamente gratuite in conditiile contractului cadru? Dar care ar fi acele conditii? Si care ar ... (vezi toată discuția)
Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)
Institutul national de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a oamenilor. dienutad dienutad Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii De Munca Bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a ... (vezi toată discuția)