avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O amenda de circulatie se prescrie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O amenda de circulatie se prescrie?

o amenda de circulatie se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 22:40, 20 Decembrie 2013
Termenul de prescriptie este de cinci ani si se calculeaza de la data de 1 ian a anului urmator in care s-a nascut creanta, deci in cazul dvs. 1 ian 2009, deci inca nu e prescrisa (e la limita). E totusi suprinzator ca abia acum v-au trimis somatie. Se poate se nu fie prima trimisa pt acest proces verbal sau ati facut plangere contraventionala dupa ce ati primit amenda?
Faptul ca nu aveti loc de munca sau venit nu va scuteste de plata amenzii. Daca nu va pot executa silit, va pot trimite dosarul pentru munca in folosul comunitatii.
Daca credeti ca puteti plati faceti un angajament de plata, daca sunteti de acord sa faceti munca in folosul comunitatii puteti da o declaratie la primaria de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie boboc_valy boboc_valy Pentru 3 amenzi de circulatie din 2006, am primit in ianuarie 2012 instiintare de plata, conform OUG 92/2003, art.9(2)d, republicata in 2007; stiam ca ... (vezi toată discuția)