avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere CIM pe itmonline
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere CIM pe itmonline

Am o nedumerire in legatura cu transmiterea unui CIM pe portalul itmonline si anume: in data de 12.01.2011 am inregistrat in Revisalul societatii un CIM cu data de incepere a activitatii de pe 13.01.2011, dar pe portalul itmonline l-am transmis pe 26.01.2011. Nu stiu daca am procedat corect....:((.Multumesc cu anticipatie :Opentru raspuns!:sorry:
Cel mai recent răspuns: midadu , utilizator 15:04, 26 Februarie 2012
HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Art.6
(1) Angajatorii sau, dupa caz, prestatorii de servicii au obligatia de a completa si transmite registrul la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au angajatorii sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat, cu obligatia completarii acestuia conform art. 3. (2) Unitatile fara personalitate juridica care au competenta infiintarii registrului au obligatia de a completa elementele contractului individual de munca conform art. 3 si de a transmite registrul, in termenele prevazute la art. 4, la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, cu indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta hotarare.


Art. 9
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;

Concluzie: Transmiterea CIM trebuia facuta pe data de 12.01

www.avocatnet.ro/content/cau...
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
@ midadu

Transmiterea online trebuia facuta in data de 12.01.2011 , potrivit art.4 alin.1 lit.a din HG nr.500/2011.

Art. 4 (1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....

Netransmiterea in termen a registrului constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei.

In concluzie, la un eventual control din partea ITM-ului angajatorul poate fi sanctionat ... daca primeste amenda, angajatorul se poate indrepta pentru recuperarea acesteia impotriva salariatului vinovat.
Am incurcat-o! intre timp acel CIM a si fost inchis. Ce se intampla la un control? Sunt verificate CIM active sau toata activitatea societatii de la inceputuri?
@ midadu


pe viitor sa luati in considerare termenele dar practica nu este conforma cu teoria din pacate, avem legi care sa te determina sa gresesti, adica STRES ,adica cancer este un sistem bine gandit si de intretinut anumite categorii sociale.Ca sa nu simtiti stresul da ti salarizarea celor de la ITM si contabilitatea angajatilor de la finante .


Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Extrem de bine spus! E o tara unde cine munceste ... greseste! E deosebit de stresant si nici nu stii sa mai deosebesti binele de rau! Ce o fi o fi! Nu mai pot indrepta greseala! Numai bine si multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)
Angajare retroactiva RobertR RobertR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in doua probleme: 1. Cu cate zile in urma se poate angaja retroactiv? De exemplu suntem in data de 30.05 s-ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)