avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concurenta neloiala

in prezent sunt angajat al unei banci ca si evaluator.
in contractul de munca nu este specificat clar ca in afara orelor de program nu pot realiza evaluari pentru clienti ai altor banci.

poate fi cosiderata aceasta practica concurenta neloiala?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 12 Noiembrie 2008
Clauza de neconcurenţă îl obligă pe salariat ca după încetarea contractului de muncă să nu presteze, în interesul său propriu sau al unui terţ, o activitate care se afla în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurentă lunare pe care angajatorul se obliga să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
Clauza de neconcurentă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurentă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenta, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Prin urmare, daca nu aveti stipulata in contract o astfel de clauza sau nu ati semnat un act aditional la c.i.m. cu o asemenea clauza puteti sa faceti evaluari si pentru alte persoane.
Atata timp cat evaluarile pe care le realizati pentru clientii altei banci nu prejudiciaza activitatea bancii unde sunteti angajat, teoretic, aceasta activitate nu poate fi considerata "concurenta neloiala".
Mai ales daca (din ceea ce spuneti dvs.), din contractul dvs. individual de munca nu reiese clar interdictia desfasurarii unei astfel de activitati!
Concurenta neloiala ar fi daca dvs. vi s-ar da ca sarcina de serviciu sa faceti o evaluare pentru care sa incasati bani cu factura si chitanta (bani pe care ii depuneti la banca), iar dvs. ati face aceasta evaluare "la negru" (pe un pret mai mic) si ati baga banii in buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters369809 ContSters369809 a am un salon de infrumusetare.angajatele nu fac performanta,concurenta neloiala (dupa program cheama clientii salonului acasa)cum le schimb ? ... (vezi toată discuția)
Clauze malice malice Poate o firma sa-mi interzica dreptul de a profesa dupa programul de lucru si in timpul liber pe durata CIM ,in acelasi domeniu in care sunt angajat la firma ... (vezi toată discuția)