avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze

Poate o firma sa-mi interzica dreptul de a profesa dupa programul de lucru si in timpul liber pe durata CIM ,in acelasi domeniu in care sunt angajat la firma respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 18 Septembrie 2018
Numai daca exista o clauza de neconcurenta semnata de catre salariat.

Clauza îşi produce efectele potrivit art. 21 alin. 2 din Codul muncii numai dacă sunt precizate concret şi - aşa cum rezultă din redactarea textului legal - cumulativ următoarele:
- activităţile interzise salariatului ;
- perioada pentru care îşi produce efectele clauză de neconcurenţă ;
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii.
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare.

Codul Muncii
(1) La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
....
Intrebarea mea era .."pe durata contractului de munca" . Nu fac concurenta firmei ,deoarece sarcinile mele de servici sunt bine definite (toti clientii firmei sunt stabiliti prin contracte nationale) iar firma si-a restrans activitatea din zona si nu mai este interesata de potentiali clienti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauza de neconcurenta poate produce efecte si pe durata c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii contractuale manteli manteli Buna Ziua, De un an de zile sunt angajat la o fabrica. In contractul de munca au o clauza cum ca 2 ani dupa ce plec de la ei sa nu ma angajez la o firma ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca stabilo stabilo Am semnat la munca un act aditional prin care angajatului ii revine obligatia ca pe parcursul executari contractului sau dupa incetarea acestuia pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)