avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 394-taxare inversa cereale....ajutor!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

394-taxare inversa cereale....ajutor!

In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale.
Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe factura nu am trecut TVA.
va multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 20:39, 24 Februarie 2012
Declaratia 394 se depune pentru toate operatiunile taxabile (conform prevederilor Codului fiscal) efectuate pe teritoriul national, inclusiv pentru avansuri, si trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea „taxare inversa”, si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Trebuie sa stiti ca, in continutul formularului, sunt evidentiate distinct operatiunile de livrari sau achizitii de cereale si plante tehnice prevazute la art. 160 alin. 2), lit.(c) din Codul Fiscal pentru care se aplica taxarea inversa.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Intrebarea mea era nu una generala, articolul din avocatnet.ro l-am citit.
In 394 la o livrare de cereale cumpletez TVA sau nu?
Mi se pare ciudat ca imi apare coloana TVa in cazul uneu livrari de cereale si ma "lasa" sa scriu TVA.
..
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
bestb, utilizator
[ link extern ]

gasiti aici modul de completare al declaratiei 394 dupa ultimele actualizari, de unde reiese ca se completeaza si TVA-ul aferent
cam asa reiese, dar nu cred ca este corect sa completez TVA.

Alte discuții în legătură

Tva la taxare inversa livrare in declaratia 394 rodo29 rodo29 Se completeaza valoarea tva la livrarile cu taxare inversa in declaratia 394 si daca da, unde mai este corelatia cu randul 17.1 din decontul de tva?Multumesc . (vezi toată discuția)
394-taxare inversa cereale, cum este corect sa completez declaratia : cu tva sau fara tva? ContSters86219 ContSters86219 In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale. Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din februarie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la ... (vezi toată discuția)