avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

la decontul de tva randul 17.1 si randul 27.1 trebuiesc sa corespunda cu declaratia 394?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:47, 15 Februarie 2012
nu prea cred ca se pot pupa
am sa verific la momentul potrivit, dar mi se pare o aberatie
Eu zic ca da, dupa cum suna continutul celor 2 rinduri. Personal exact asa voi completa decl 300, la rindul 17.1 si 27.1 voi trece sumele din decl 394.

Opanaf 3665/2011
Randul 17.1 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari ^*) , pentru operatiuni a caror exigibilitate intervine in perioada de raportare, privind baza de impozitare si taxa pe valoarea adaugata colectata aferenta tuturor livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile efectuate in interiorul tarii pentru care au fost emise facturi catre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Randul 27.1 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de cumparari^
*), pentru operatiuni a caror exigibilitate intervine in perioada de raportare, privind baza de impozitare si taxa pe valoarea adaugata deductibila aferenta tuturor achizitiilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile din interiorul tarii pentru care au fost primite facturi de la persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Diferenta poate exista numai in cazul existentei fact cu taxare inversa (desi acestea apar in ambele declaratii, numai ca in 394 se trece si tva-ul in cazul livrarii).
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 Doina B Doina B Buna ziua! Cu scuzele de rigoare pt simplitatea intrebarii, nu-mi este clar ce trebuie sa trec la randurile 17.1 sub TOTAL TAXA COLECTATA, respectiv 27.1 ... (vezi toată discuția)
Tva la taxare inversa livrare in declaratia 394 rodo29 rodo29 Se completeaza valoarea tva la livrarile cu taxare inversa in declaratia 394 si daca da, unde mai este corelatia cu randul 17.1 din decontul de tva?Multumesc . (vezi toată discuția)
Taxare inversa iudith2000 iudith2000 V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea situatie:firma A din Olanda inregistrata in scopuri de TVA vinde firmei B din Romania,fiind inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)