avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua
m-am angajat la o firma de paza si protectie in data de 10 02.2012, iar contractul de munca am aflat ulterior ca este facut pe 4 ore salariu brut de 329 brut (sau ceva pe acolo), trecandu-se la 8 ore peste 3 luni si ca sa fie treaba treaba, am aflat de la colegi ca din urmatoarea luna urmeaza sa se dea in loc de o parte din salariu, bonuri de masa, lucru care nu era trecut in contractul de munca, este legal ?

multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:27, 24 Februarie 2012
Tichetele de masa nu pot substitui cote-parti din salariu ... acestea sunt acordate in plus fata de drepturile salariale ....
unele firme asa procedeaza, asta stiam si eu, dar unii in prima luna iti da bani apoi iti da tichete in valoare de o anumita suma, in jur de 120 ron, si nu este prima firma care procedeaza asa, in special firmele de paza!
daca procedeaza asa este nelegal....faceti plangere la ITM , dar banii nu puteti sa-i recuperati decat prin instanta si numai ce este prevazut in contractul de munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza un impozit pe salariu Ady2017 Ady2017 Buna ziua.Sunt angajat la firma Black Sea de 3 luni si de 2 luni am niste probleme legat de bani pe care ai primesc.Salariu meu este de 1300,plus bonuri care ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 24ore cu 72 ore libere Cristina_betty Cristina_betty Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi ... (vezi toată discuția)