avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce actiune sa fac?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce actiune sa fac?

Scuze pentru intrebarea idioata dar am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie:
In titlul de proprietate am trecuta o suprafata totala de cca 104000 mp fara a fi evidentiate in mod clar care-unde se afla!
Terenul este impartit in 3 parti evidentiate intr-un "Centralizator " separat de titlul de proprietate.
Pe unul dintre terenuri se afla sediul firmei comus din doua incinte: una interioara in care este cladirea administrativa si hala de productie si una exterioara unde se afla o parcare auto pentru angajati.
Pe planul cadastral al acestui teren apar ambele incinte ca fiind ale noastre dar cei de la primarie sustin ca parcarea este proprietatea publica si nici de cum a noastra, ca firma.
Din masuratori reiese clar ca, adunand suprafetele celor 3 terenuri, in care sa intre si parcarea dau un total agal cu cel trecut in titlul de proprietate.
Prin urmare eu trebuie sa dau in judecate primaria ca sa obtin o hotarare din care sa rezulte clar ca acea parcare este a firmei si nu a primariei.
Si de aici intrebarea de noob: ce actiune sa fac?

Cu speranta unui sfat pertinent si cu scuzele de rigoare pentru exprimarea nu prea juridica va multumesc anticipat pentru ajutor!

Cu respect,
Dragos
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:21, 27 Februarie 2012
Aveti documentatie cadastrala asupra terenului ?
V-ati intabulat dreptul de proprietate ?
Atata vreme cat sustineti ca terenul va apartine dpdv juridic -avand un titlu- si in fapt -il folositi ca parcare- in ce consta tulburarea produsa de Primarie ? V-au impus sa faceti sau sa nu faceti ceva pe/cu acel teren ? V-au solicitat sa il eliberati ?
Care e problema ? Simplul fapt ca au spus ca e al Primariei ? E normal .. vine campania ... daca nu curge .. pica...


nu vad problema dumneavoastra. o simpla afirmatie nu va pericliteaza dreptul de proprietate. Ar fi bine totusi sa faceti si intabularea corespunzator titlului.
Pentru a face intabularea deci înscrierea în C.F, absolut orice suprafaţă trebuie să fie bine delimitată, bine individualizată, cu repere , coordonate precise.D-voastră aţi scris că prin titlul de proprietate aveţi cca 104000mp, fără a fi evidenţiate în mod clar."unde se află".prin urmare va trebui să luaţi legătura cu un expert topo atestat care să vă facă , potrivit şi documentaţiei care se află la OCPI(este vorba de plan de amplasare, coordonate, ortofotoplan, etc)care coroborate cu actele antecesorilor d-voastră, chiar dacă aceştia nu au avut C.F deschisă, dar se merge din act în act, se va face o doc. cadastrală în sistem stereo 1970, care va trebui să primească nr.de identificare(nr.cadastral) aceasta în cazul fericit că documentaţia va corespunde. Probabil , respectivul expert va trebui să ajungă şi la primărie pentru a vedea ce planuri există acolo(dar primăriile au planuri vechi, eventual, din anii 1950, 1970, care trebuiesc corectate , actualizate şi tot la OCPI va ajunge expertul. Nu vă luaţi după ce zic cei de la primărie, căci de multe ori, nici cum îi cheamă nu prea ştiu. Demaraţi acţiunea pt. documentaţia cadastrală şi căutaţi orice act aveţi pentru a uşura munca expertului(şi pt. a grăbi lucrarea). Succes!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Deschidere carte funciara paliucatalin paliucatalin va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele probleme: pentru a deschide cartea funciara a imobilului am inteles ca imi trebuie documentatie cadastrala.eu ... (vezi toată discuția)
Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)