avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depunere declaratii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depunere declaratii asociatie de proprietari

Buna ziua,
Intrebarea mea este : depun asociatiile de proprietari D 392 B ?
Dupa umila mea parere nu, pentru ca nu sunt persoane impozabile cf.art.127 al.(1) cod fiscal, intrucat nu desfasoara o activitate economica. Totusi am intalnit la Administratia Financiara sector 6 o persoana care a depus D 392B si anul trecut si anul acesta ,fiind primite la ghiseu . Drept pentru care am intrebat ( mai multe persoane) la respectiva administratie si ni s-a raspuns cam asa: putem depune D 392 B ca sa fim linistiti , sa citim legea si sa actionam in consecinta, deci nici da nici ba!!!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acesta problema , pentru ca nu este mare lucru sa mai fac o declaratie, dar daca asociatiile sunt persoane neimpozabile de
ce sa o depunem? Are vre-o logica?

Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:08, 24 Februarie 2012
@mihaela nede

Decl.392 B se depune pentru livrari de bunuri, servicii si achizitii efectuate. Ce legatura are o asociatie de proprietari cu asemenea situatii?
Si eu zic la fel, dar este posibil ca Aministratia financiara sa nu poata da un raspuns clar
si sa primeasca declaratii de acest gen pentru asociatii de proprietari ?
Multumesc oricum pentru raspuns.
Nu, asociatiile de proprietari nu depun D 392B.
Formularul "Declarație informativă privind livrările de bunuri, prestările de
servicii şi achizițiile efectuate în anul ...." se completează de către persoanele
impozabile
neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art. 153 din Legea
nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror
cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic.
Am subliniat ceea ce nu corespunde asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Am un PFA , nu sunt platitor de TVA. In anul 2014 nu am avut activitate cifra de afaceri fiind 0. Am inteles ca si in aceste conditii trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratii 2010 pfa norma de venit neplatitor de tva Marius_MX Marius_MX Salut, Pentru un PFA cu norma de venit neplatitor de tva. Fac doar facturi externe. Trebuie sa depun declaratii pentru anul 2010? Daca da ce trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)