Fostul sot a inaintat doua actiuni pentru obtinerea custoriei copilului pe care le-am castigat eu.A fost obligat la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 15 mil.Acesta ,imediat cum a sosit Hotararea ,a inceput sa achite cate 1 mil. pe luna.Va intreb este corect? In ritmul asta voi recupera banii intr-un an si 3 luni ,bani pe care in fond i-am platit cu destule sacrificii pe toti odata,privandu-mi copilul de multe ,pentru a plati avocatii.Ce metoda exista ca aceasta suma sa poata fi recuperata intr-un mod mai rapid??Multumesc!
La un moment dat am vrut sa renunt si la plata cheltuielilor si la pensie alimentara ,la tot numai sa inceteze odata acest calvar,dar avocatul meu mi-a spus cam asa Daca ti s-a acordat acest copil este nu numai sa-l cresti si sa-l educi ci sa fii capabila sa-i aperi si drepturile ,sunt drepturile copilului pe care tu ca mama trebuie sa i le aperi.
Potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila, partea care pierde procesul este obligata la plata cheltuielilor ocazionate de solutionarea cauzei. Daca fostul sot nu achita de buna voie cheltuielile de judecata, le puteti obtine pe calea executarii silite unde, pe langa aceasta suma va suporta si onorariul executorului judecatoresc
Dar el a inceput sa plateasca cheltuielile numai ca si-a fixat el singur suma de 1 mil .pe luna ceia ce insamna ca eu i-mi voi recupera suma in mai mult de 1 an si nu pentru faptul ca nu ar avea de unde ,castiga foarte bine ,ci pentru faptul ca asa vrea el
Mergeti la un executor judecatoresc si faceti cerere de punere in executare a hotararii judecatoresti prin care fostul sot a fost obligat sa va plateasca cheltuielile de judecata.
Pensie alimentara
petronela25
Acum 2 ani am avut proces cu fostul meu \"sot\" pentru incredintarea minorului,proces pe care l-am castigat.Problema este ca tatal copilului a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)