avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate contesta un certificat medico-legal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate contesta un certificat medico-legal?

Un certificat medical poate fi contestat si daca da,cum?persoana respectiva a obtinut un nr de 30 zile ingrijiri medicale in urma unei altercatii,in ziua urmatoare altercatiei,a reusit obtinere certificatului medical si a reluat(daca se poate spune asa,pentru ca nu a intrerupt nici o clipa activitatile obisnuite) toate activitatile sociale si fizice.Vreau sa stiu daca,pe baza declaratiilor unor martori care au vazut starea buna de sanatate a persoanei respective,pote fi demonstrat faptul ca nu a necesitat,in realitate,aceste zile de ingrijire,in nr atat de mare.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:14, 26 Februarie 2012
Certificatul medico-legal este eliberat de catre medicul legist. El apreciaza cate zile de ingrijiri medicale necesita o persoana .
Se poate contesta de catre persoana in cauza. Nu puteti dvs. contesta un medic legist zilele de ingrijiri medicale acordate unei alte persoane.
Eventual in instanta, daca se ajunge il puteti contesta solicitand o expertiza.
Certificatul medico-legal( de fapt , concluziile sale) poate fi contestat la Comisia de Avizare din cadrul INML Prof.Dr.Mina Minovici Bucuresti
Multumesc pt raspuns!
In momentul ajungerii dosarului penal (art 181)in instanta,declaratiile martorilor privind starea de sanatate foarte buna a persoanei respective ce a obtinut un certificat medico-legal pt 30 de zile,sunt folositoare cu ceva?expertiza poate fi ceruta doar in momentul in care dosarul este in instanta?spuneti-mi,va rog,ce posibilitati am pt a demonstra ca nu este conform cu realitate acest certificat!
Medicii legisti verifica actele medicale si fac propriile lor constatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata locului fara sa anunte ca e ranita TomaCatalina TomaCatalina Buna ziua. Am si eu o problema. In urma cu cateva zile am avut un accident rutier din cauza neacordarii de prioritate. In urma accidentului, victima nu a ... (vezi toată discuția)
Cum obtin certificatul medico-legal? gabriellanic gabriellanic am fost victima unui accident de circulatie care a necesitat o internare de 11 zile si 60 de zile concediu medical.este vorba de spre o fractura de vertebra cu ... (vezi toată discuția)