avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare personal contractual in functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare personal contractual in functionar public

Va rog ma poate ajuta cineva cu un raspuns ? Lucrez de 6 ani(26 ani vechime in
campul muncii) in cadrul unui serviciu public comunitar local de evidenta a persoanelor in functia de referent -personal contractual(angajat de primarie) In anul 2011 am terminat Facultatea de Drept si Administratie publica specializarea drept.Se poate transorma incadrarea mea din personal contractual in functionar public? Daca da, cum? Multumesc!
Prevederile Legii nr 188/ 1999 privind statutul functionarului public prevede ca aceasta nu se aplica:
a) personalului contractual salariat din aparatul propriu al autoritatilor si institutiilor publice, care desfasoara activitati de secretariat, administrative, protocol, gospodarire, intretinere-reparatii si de deservire, paza, precum si altor categorii de personal care nu exercita prerogative de putere publica. Persoanele care ocupa aceste functii nu au calitatea de functionar public si li se aplica legislatia muncii;
b) personalului salariat incadrat, pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului;
c) corpului magistratilor;
d) cadrelor didactice;
e) persoanelor numite sau alese in functii de demnitate publica.
Trebuie sa fie recunoscute postului pe care sunteti angajat perogativele de putrere publica adica

a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice;
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice.

admiterea pe post se face prin concurs


Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
cotelino, utilizator
@ zaharia_luminita1

Se poate, daca atributiile postului respectiv presupun exercitarea puterii publice, asa cum este ea definita de art. 2 din Legea 188/1999.
Art.111 (3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.
Nu cred ca va poate transforma postul, mai ales ca la nivel de primarii sunt un anumit nr.de posturi contractuale. Probabil ca asa ati fost transferati de la MAI si tinand cont ca sunteti doar detasata pe perioada determinata de 6 ani este firesc ca postul dvs. sa fie mentinut pe pozitia initiala si anume aceea de contractual. Cei de la RU ce v-au spus?
nu sunt detasata, sunt angajatul primariei
In acest caz nu vad care este problema. Adresati-va serviciului de RU din cadrul primariei care in urma absolvirii facultatii ar trebui sa va transforme postul de referent in post de inspector, dupa care sa solicite transformare in functie publica. Totul depinde de conducatorul unitatii si modul de expunere a problemei de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post ginel958 ginel958 Este posibilă transformarea postului contractual de fochist în post de consilier juridic gradul II şi asta prin HCL? Vă mulţumesc! (vezi toată discuția)
Locul de munca ionicaangelica ionicaangelica Buna ziua, nu știu, și nu mă ajută nimeni cu un răspuns, la problema mea, aș dori daca mi-ar răspunde și mie cineva sau să mă învețe ce să ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica sendysss sendysss Sunt angajat la o primarie din anul 1999 in functia de casier II , post contractual , studii generale, intre timp am absolvit liceul .As vrea sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)