avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avocati incompetenti sau discriminare ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avocati incompetenti sau discriminare ???

De ce nu-mi pot creste copilul in conditii decente si sai ofer o educatie corespunzatoare??? am toate probele posibile prin care reiese ca mama este denaturata,a neglijat si maltratat minorul in nenumarate randuri,,,cu toate acestea instanta nu tine cont de interesul minorului,,de ce???de ce o instanta nu declina cauza ?? pt ca sunt tata???am toate conditiile posibile de pe lumea asta,,copilul este atasat de mine,are camera lui intr-un apartament de 90 m patrati cu toate necesitatile,,nu se fumeaza in casa,,mama lui locuieste impreuna cu alte 6 persoane intr-un apartament de numai 40 m patrati unde se fumeaza non stop si copilul imparte patul cu toti amantii mamei sale,,de ceee???#-o Ce pot face??? ajutatima va rog frumos!!!Am platit o groaza de bani 2 avocati care au facut cererile de declinare si intampinare si cu toate acestea nu sa declinat cauza,,eu nu am putut sa ma deplasez pentru a ma prezenta la primele 2 termene datorita timpului si pt ca am minorul in grija mea care nu sta fara mine :((. avocatii miau promis ca vor declina cauza si miau luat f multi bani pt asta iar in momentul in care instanta a fixat un nou termen acestia au ridicat din umeri, pur si simplu,, ce pot face??ce se intampla cu legile din tara asta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:10, 26 Februarie 2012
Cea mai mare problema nu o constituie avocatii in acest gen de procese.
Instantele de dreptul familiei au tendinte de discriminare dupa parerea mea.
O singura data am pierdut si eu cu un tata un astfel de proces dar m-am convins...ca exista grave probleme...
In rest nu am avut probleme, dar au fost cauze in care desi instantele erau refractare nu au avut ce face.

In cazul dvs. este greu de spus ce a determinat instanta sa aprecieze intr-un fel si nu in altul.
Instantele de dreptul familiei au o foarte mare marja de apreciere in aceste procese.Daca nu exista probe de-a dreptul zdrobitoare...tatal pierde...
Si daca exista probe zdrobitoare dar nu se administreaza in fata instantei de judecata, din nou, tatal pierde...
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
desi nu cunosc cauza dvs in detaliu, trebuie sa stiti ca avocatii au doar o obligatie de diligenta nu de rezultat...cel care garanteaza o anumita solutie nu poate fi credibil.

desi am o rata de castig foarte mare nu m-am hazardat niciodata sa garantez asa ceva , chiar daca sunt constienta ca pentru garantie , cresc onorariile...dar este doar o iluzie.

procesul se judeca la domiciliul paratei, in general....daca nu sunteti in dispozitiile art.607 cod proc civ.

nu inteleg ...minorul este la dvs?

faptul ca vi s-a respins exceptia necompetentei teritoriale inseamna ca va veti judeca tot acolo.

daca nu ati fost multumit de prestatiiile avocatior soplutia ce mai logica este sa-i schimbati.

un astfel de proces este departe de a fi simplu, aveti pe site o sumedenie de exemple.

sunt putini avocati specializati, care nu sunt ieftini ( ca orice avocat specializat) pe care trebuie sa-i gasiti si sa-i convingeti sa va preia cazul.( nu orice avocat bun accepta un caz inceput de altul, deoarece fiecare are prorpia strategie)

va trebuie tone de probe, anchete psihologice, martori ....nu inteleg ce este cu prezentarea...

daca era obligatorie( divort) si nu va duceati solutia era suspendarea cauzei...

poate reusiti sa va calmati si sa ne redati pe scurt situatia, fara a face raportari la alte mesaje postate , deoarece sunt greu de cautat iar interesul dvs. este sa elucidati situatia in functie de disponibilitatea celor care doresc sa va ajute..

prin urmare , va rog sa postati:

care e obiectul aciunii : divort sau doar incredintara
cine a promovat-o
de ce va judectai in alta localitate

de cand este minorul la dvs. si ce varsta are.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Mie nu imi par specializati avocatii pe dreptul familiei.
In general, procesul trebuie abordat ca un proces si pur si simplu asta este tot ce conteaza.
Avocatii specializati pe dreptul familiei mi-au parut depasiti de imprejurari in general deoarece daca se iese din standardul specializarii lor devin simplii spectatori fata de apararile care pot fi total diferite fara de ceea ce intalnesc ei zilnic.

In privinta declinarii competentei sunt norme de drept si solutia instantei se poate intrevedea deoarece in caz contrar instanta incalca insasi legea.
Probabil ca in cazul dvs. a fost vorba de probleme de probatiune si din acest motiv au aparut probleme de natura juridica care sa schimbe un lucru care parea clar.

Daca ne-ati spune de ce trebuia declinata competenta am putea trage o concluzie cat de cat.
Presupun ca si partea adversa a avut avocat...

@catacata2011, va rog sa continuati discutia inceputa, nu deschideti subiecte noi pt aceeasi problema, multumesc
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa catacata2011 catacata2011 Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ploiesti specializat pe dreptul famuliei buzeadrian buzeadrian Buna ziua. As dori sa imi recomandati cativa avocati competenti in Ploiesti sau imprejurimi specializati in Dreptul Familiei. Rugamintea ar fi ca persoanele ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)