avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sporul de vechime pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sporul de vechime pentru functionarii publici

Am un angajat care a trecut la un alt spor de vechime, de mai bine de 1 an de zile. Daca i se face acum dispozitia de acordare a acestui spor de vechime, el poate beneficia si retroactiv de acest spor ??
Sau sporul de vechime se acorda cu luna urmatoare depunerii cererii ??
Si cui ii revine obligatia de a vedea cand angajatii trec la urmatoarea gradatie de vechime ?? Beneficiarul sporului, sau angajatorului, prin persoana desemnata??
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 11:30, 29 Martie 2012
Consider ca compartimentul de resurse umane - salarizare ( sau persoana cu atributii in acest domeniu)are obligatia sa urmareasca acest lucru si sa emita actul administrativ in acest sens. Sporul de vechime se acorda incepand cu luna urmatoare indeplinirii vechimii in munca necesare pentru trecerea intr-o alta transa de vechime( intr-o alta gradatie).
Angajatul are dreptul sa primeasca drepturile salariale cuvenite, dar neacordate .
Care-i legea in care se spune ca acordarea se face cu luna urmatoare indeplinirii vechimii?? Mi s-a spus ca se acorda cu luna urmatoare depunerii cererii de catre angajat?? care afirmatie sa o i-au de baza??? Multumesc mult.
Legea 284 privind salarizarea unitara a personalului platit din fondul publice
Art. 11. -
(1) Clasele de salarizare si coeficientii de ierarhizare pe baza carora se stabilesc salariile de baza, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile si alte drepturi specifice fiecarui domeniu de activitate corespunzator celor 7 familii ocupationale de functii bugetare, precum si pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii sunt prevazuti in anexele nr. I-VIII.
(2) Clasele de salarizare si coeficientii prevazuti in anexe pentru functiile de executie corespund nivelului minim al fiecarei functii, la care se adauga 5 gradatii corespunzatoare transelor de vechime in munca.
(3) Transele de vechime in munca, in functie de care se acorda cele 5 gradatii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt urmatoarele:
-gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii;
-gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1;
-gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;
-gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 3;
-gradatia 5 - peste 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 4.
(4) Gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se plateste cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca, prevazuta la transa respectiva, prin acordarea claselor de salarizare prevazute la alin. (3).
(5) Pentru acordarea gradatiei corespunzatoare transei de vechime in munca, angajatorul va lua in considerare integral si perioadele lucrate anterior in alte domenii de activitate decat cele bugetare.
(6) Functiile de demnitate publica alese si numite si cele asimilate functiilor de demnitate publica au un singur nivel de salarizare, care este corespunzator clasei de salarizare si coeficientului de ierarhizare.


Multumesc, inca ceva.. de ce se face afirmatia ca se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii de catre angajat? este corect sa mi se ceara asa ceva?? multumesc incaodata.
angajatul NU trebuie sa depuna nicio cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime Danaioana Danaioana Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, cum se calculeaza [b]sporul de vechime [/b]la un angajat cu contract individual de munca cu timp partial. (1/2 norma) - ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal contractual grig1968 grig1968 Cit trebuie sa fie salariul unui inspector de specialitate grd. I,personal contractual din administratia publica locala cu o vechime in munca de 19,8 luni. (vezi toată discuția)
Spor vechime mircea2020 mircea2020 In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul ... (vezi toată discuția)