Buna ziua.
Am 2 probleme : prima intalnita in cursurile de anul 1 si a doua intalnita in Noul cod civil.
1. Nu inteleg cum se calculeaza termenul de prescriptie extinctiva pe ore. Poate cineva sa-mi dea un exemplu?
2.In cartea a IIa Despre familie , Cap VI, Sectiunea a 2a, intalnim art 340 d) si art 341 .
Inteleg din cele doua articole ca unul din soti are toate drepturile asupra creatiei sale intelectuale dar dc vrea sa le vanda, este obligat sa imparta veniturile cu partenerul. Mi se pare cam incorect de aceea pun intrebarea asta. Pt ca oricum sotul ce vinde este obligat sa contribuie la cheltuielile familiei prin lege ( nu spune nimeni de unde sa vina acele venituri ) , dar pana sa imparta tot venitul cu sotul e cale lunga.
Multumesc
Multumesc pt raspuns , dar nu asta intrebasem. Se poate un exemplu exact? Dvs spuneti ca nu se ia in calcul prima ora. Intrebarea mea e : care este prima ora? :D. Am nevoie de o situatie concreta in care se foloseste termenul de prescr. ex. pe ore.
Partaj
laur_bratan
Se ia in calcul, la partaj, salariile compensatorii ori suma obtinuta prin autodisponibilizare dintr-o intreprindere?
Se scade din masa partajabila ... (vezi toată discuția)