avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie M.A.Pn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie M.A.Pn

lucrez in armata sunt militar profesionist de 11 ani,acum sunt plecat din tara in concediu,infranta,ma intereseaza daca imi pot da demisia de aici,mentionez ca nu am am facut pregatire si nu am treaba cu datul banilor inmapoi pe pregatire
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 27 Februarie 2012
Cererea de demisie o puteti depune de oriunde , cu conditia ca aceasta sa fie trimisa prin posta recomandata , cu confirmare de primire.
Demisia este un act unilateral.
prin fax se poate?am inteles ca trebuie sa scriu eu demisia si sa merg la aprobat cu ea
Legea nr.80/1995, art. 85 Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere, după caz, în următoarele situaţii:
...
h) prin demisie;
.....

Trecerea în rezervă sau direct în retragere se face din oficiu, în condiţiile prevăzute la alin. 1 lit. a), b), d), e), f), l), m) şi n), la propunerea consiliilor de judecată, în condiţiile prevăzute la alin. 1 lit. i) şi j), iar în celelalte condiţii, la propunerea comandanţilor unităţilor din care fac parte, înaintată ierarhic.

Raportul comandanţilor privind trecerea în rezervă a cadrelor militare în condiţiile prevăzute la alin. 1 lit. h) se înaintează pe cale ierarhică, împreună cu raportul de demisie, celor în a căror competenţă intră, potrivit art. 43, trecerea în rezervă. Până la comunicarea ordinului de trecere în rezervă, cei în cauză sunt obligaţi să-şi îndeplinească atribuţiile funcţiilor în care sunt încadraţi, precum şi toate îndatoririle ce le revin


Comunicarea demisiei dvs o puteti dace prin intermediul postei - scrisoare recomandata cu confirmare de primire ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apt medical Danut1222 Danut1222 Sunt ofiter si in urma unui accident nu mai vad cu un ochi! Conform baremelor nu mai pot profesa ca militar, feci ma pot trece in rezerva? Mentionez ca cu ... (vezi toată discuția)
Demisie simona_12 simona_12 Buna ziua! Sunt angajata la o unitate militara si intentionez sa imi inaintez demisia. Momentan ma aflu in concediu fara plata, motivul fiind cresterea ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)