avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Preluare anunturi angajare - legal?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Preluare anunturi angajare - legal?

Buna seara,

Exista vreo lege care interzice ca un site sa preia si sa publice posturile disponibile ale unei companii de pe site-ul acesteia fara sa ii ceara in mod deosebit acordul? E un fel de publicitate gratuita, dar e legal?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 10:02, 28 Februarie 2012
intra sub incidenta copyright-ului, dar nu mi-as face mari sperante, au fost si probleme mult mai grave care nu au primit rezolvare

daca respectivii cer bani pentru serviciile lor celor care vor sa se angajeze se pot cere ceva daune morale, dar iarasi este ceva f complicat, depinde cat de mult credeti ca merita
se pot incalca drepturile sui generis ale celui care a creat bazele de date cu respectivele anunturi, prin baze de date intelegand def data de 122^1(2) din L 8/1996, chiar daca respectivele informatii per se nu susnt purtatoarea de dr. de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru documentatii tehnice IB IB Va rog sa ma informati daca trebuie obtinut acordul autorilor (respectiv fabricantilor unor aparate si echipamente), pentru includerea unor caracteristici ... (vezi toată discuția)
Magazin on line - ce informatii de pe alte site-uri am voie sa folosesc? irina_istrate irina_istrate Buna ziua, Am tot citit despre \\"Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala\\", dar nu am gasit ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Drept de autor ingrediente cosmetice RoSo RoSo Bună ziua, Întrebarea mea este următoarea: încalc dreptul de autor al producătorului dacă afișez, pe pagina mea de blog sau de Facebook, lista de ... (vezi toată discuția)