avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna seara ,
am si eu o problema , mai exact o stare de neliniste , habar n-am .. pentru ca sunt un tip linistit si n-am avut niciodata probleme cu legea.
un vecin tigan a fost condamnat pt trafic de minori .
in luna februarie anul trecut a umblat cu o minora pe care-a exploatat-o sexual .
in luna noiembrie a fost arestat si am fost chemat ca martor sa declar ce stiu in legatura cu cauza respectiva. initial nu stiam care e rostul meu acolo..
eu nu stiam ce facuse tiganul cu minora , in schimb mi-a prezentat o transcriere a unei convorbiri telefonice dintre mine si el din luna martie in care stabileam cu el sa mergem la o prostituata in varsta de 22 ani:"> .
in declaratia data la procuror am spus ca nu stiu daca a exploatat-o pe minora , ceea ce nici nu stiam .
si nici ca am intretinut raporturi sexuale cu minora respectiva.
am recunoscut convorbirea telefonica insa de rusine i-am spus ca n-am fost . procurorul mi-a zis ca nici nu-l intereseaza daca am fost sau nu.
in ianuarie , dupa ce a fost asta condamnat m-a chemat din nou pe motiv ca sunt un martor mincinos. ba chiar mai rau , mi-a spus ca sunt complice si ca minora a spus c-as fi intretinut si eu raporturi cu ea.
am demontat prima afirmatie , iar in legatura cu faptul ca m-a recunoscut minora , i-am zis sa mai verifice declaratia ei si s-a convins ca aveam dreptate . din 20 , recunoscuse 18 persoane . mi-a dat dreptate intr-un final si mi-a spus sa stau cu inima indoita 6 luni - 1 an de zile ca ma acuza de marturie mincinoasa. apoi dupa declaratie am avut o discutie amicala cu d-l procuror undeva la vreo 20 de minute. am glumit , am povestit chestii .
in data de 17 ianuarie inainte de a ma duce la procuror pt. a doua oara , agentii trimisi ca sa-mi transmita ca sunt chemat la audiere mi-au cerut nr de telefon sa ma sune procurorul cica ..
in fine , eu sunt un tip sensibil si ma consum mult.
recent a inceput tiganul sa ma sune din puscarie de pe diferite nr de telefon si la ore tarzii sa-mi spuna ca-i pare bine ca nu l-am dat de gol. eu i-am spus sa ma lase in pace ca am viata mea si ca nu l-am dat de gol pt simplul motiv ca n-am stiut ce-a facut el .
ideea este ca nu pot dormi noaptea , am stari de panica ,sunt confuz , ma tot gandesc la faptul c-o vrea procurorul sa-mi faca bucata ..
am inteles ca nu i-a placut declaratia mea, c-ar fi vrut sa spun altceva decat ca nu stiu.
mentionez c-au fost mai multi martori si toti care-au intretinut relatii cu minora contracost au recunoscut.
vreau sa scap de stresul asta.
e posibil sa-mi fi cerut atunci nr de tel pt a-mi intercepta convorbirile?
e posibil sa inteleaga gresit ce-am vb eu cu tiganul cand ii spuneam sa ma lase in pace ca n-am stiut ce-a facut el ?
conteaza ca i-am spus ca n-am fost la aia de 22 de ani chiar daca am fost ?- aici ar fi minciuna sa zicem
vreau sa ma linistesc... ar fi vreun motiv sa fiu ingrijorat ?
Stiu ca e penibila problema mea, dar totusi ..nu vreau sa cedez psihic , si-asa am problemele mele si nu vreau sa fac vreo nefacuta , vreau sa nu fiu implicat in mizeria asta
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
ContSters243806, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters243806 , utilizator 00:43, 1 Martie 2012
exista vreo posibilitate prin care sa aflu daca sunt urmarit sau nu penal?
Raspunsul este evident , unul negativ.
Daca fiecare ar cunoaste aceste amanunte ...
1. Faptul ca ati negat ca ati intretinut relatii sexuale cu prostituata de 22 de ani nu are relevanta in cauza, doar daca, printr-o "minune" prostituata nu are 22 de ani ci este minora (presupunand ca nu i-ati cerut buletinul la "intalnire").

2. Daca se doreste interceptarea convorbirilor, fiti sigur ca nu au nevoie sa va ceara numarul de telefon, sunt capabili sa intercepteze fara sa va ceara aceste informatii.
Daca nu aveti nicio legatura in cauza, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji in situatia in care chiar s-ar fi dispus interceptarea.

3. Amenzile administrative se dau dupa o anumita procedura si pt anumite infractiuni minore, nu pe banuiala procurorului.

4. Procurorul nu vrea "sa va faca bucata" (presupun ca inseamna: sa va acuze nefondat), pur si simplu isi face treaba. Este vorba despre o infractiune grava, in speta, si este datoria sa sa constate daca mai sunt implicate si alte persoane.

5. Schimbati-va nr de tel pt a nu mai fi contactat de traficant.

6. Veti fi acuzat numai in situatia in care sunteti implicat, dvs stiind mai bine acest lucru.
1. avea 22 de ani,maritata si gravida . chiar cand eram cu ea si cu asta in masina ne-a oprit un echipaj la un filtru si ne-a luat datele personale.
2 .absolut nicio legatura .
3. fiecare are afacerile lui, n-aveam niciun interes nici sa zic de bine ,nici de rau..am fost obiectiv. chiar toti in tara asta trebuie sa fie sifonari?
4.mi-am schimbat nr de tel.
5. m-am speriat pt ca la a doua audiere m-a acuzat de complicitate si favorizarea tiganului infractor, mi-a citit dintr-o declaratie a nu stiu cui ca i-am transportat cu masina personala .eu n-am masina si permis am de o luna . inca se mai practica metodele comuniste ,procurorii inventeaza probe ...
Este dreptul dvs sa prezentati situatia cum doriti , dar pe aici , pe aces forum , sunt consultanti care , macar prin experienta acumulata in timp , isi dau seama de adevar.
Procurorul nu face altceva decat sa se pronunte , pe probe sau cu o solutie , in urma analizei materialului probatoriu de la dosar.
Nu trebuie sa fiti "sifonar" , dar cei care ancheteaza probabil ca au probe ca ati fost "beneficiar" al serviciilor prostituatei si ale "pestelui" ei , "intamplator" , vezi Doamne , vecin cu dvs si tot "intamplator" , el fiind cel care va cunoaste numarul de telefon si va suna din penitenciar.
Sa fim seriosi !
Or fi unii ... cum credeti dvs , dar nu toata lumea !

Alte discuții în legătură

Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile convorbirilor telefonice.... Ramona24 Ramona24 Ma poate ajuta cineva cu un raspuns???? am apelat si la alte site-uri de genul ...si nu am primit raspuns.:( In cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Inregistrari telefonice iosif.kramar iosif.kramar Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa ... (vezi toată discuția)