avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Situatii de incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Situatii de incompatibilitate?

O persoana incadrata in munca ,intr-o functie de conducere (sef serviciu ) in cadrul unei institutii subordonate Consiliului judetean :
a. este considerat functionar public ,sau functionar ?
b. poate ocupa concomitent o functie de consilier local intr-o localitate a aceluiasi judet ?
c. poate ocupa concomitent o functie de conducere in cadrul unei societati cu capital privat 100% si sa incheie contracte de prestari servicii si in consecinta ,sa semneze plati catre o regie (societate ) subordonata primariei in a carui Consiliu local activeaza ?
Va multumesc.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 19:12, 2 Martie 2012
1. Depinde de cum este incadrat, daca este functionar public sau personal contractual (functionarii publici nu au cim, doar dispozitia de numire in functie, au depus juramant la numire si depun declaratii de avere si interese, printre altele);
2. doar daca este personal contractual poate fi consilier local, nu poate fi angajat in cadrul primariei respective;
3. NU!
Pentru mai multe detalii, consultati legea 161/2003 actualizata.
Va multumesc. Am consultat legea 161/2003, art.90 cred ca este . Ce se poate face daca ceea ce am mentionat la intrebarile b+c + sef serviciu la o institutie apartinind Consiliului judetean sint cumulate intr-o singura persoana ?Sper sa fie suficient de explicit ceea ce am scris,daca nu,revin cu precizari. Va multumesc. Cu mult respect
Daca seful de serviciu este functionar public, sesizati ANI (Agentia Nationala de Integritate). Daca este doar contractual, sesizati secretarul consiliului local, care este obligat sa instiinteze Prefectul Judetului pentru emiterea unui ordin de incetare a calitatii de consilier local. Daca secretarul nu face aceasta informare, sesizati direct Prefectura.
Va multumesc. Poate este o intrebare stupida ,dar,cum as putea sa stiu daca este functionar public ,sau doar contractual ?
poate declaratia de avere?

Alte discuții în legătură

Presedinte c.j. julien_slbz julien_slbz Unde isi depune declaratia de avere presedintele unui consiliu judetean si in ce baza...va multumesc (vezi toată discuția)
Numirea in functia de secretar comuna ghenciu ghenciu in urma examenului organizat de ANFP, la propunerea Agentiei se face numirea in functia de secretar a unui f.p care a fost admis la examen, dar acesta ocupa in ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)