avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Presedinte C.J.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Presedinte C.J.

Unde isi depune declaratia de avere presedintele unui consiliu judetean si in ce baza...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 23 Iulie 2008
Legea 161/ 2003, modificata si completata de Ordonanta de Urgenta nr. 40, publicata în Monitorul Oficial nr.378 din 2 iunie 2003 .

Declaratiile de avere sunt publicate pe site-ul institutiei sau autoritatii publice respective.
Conform Legii nr. 115/1996:

Art. 2. - Preşedintele României, deputaţii, senatorii, membrii Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, precum şi cei asimilaţi acestora, magistraţii, consilierii judeţeni şi locali, primarii, funcţionarii publici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor publice centrale ori locale, membrii consiliilor de administraţie şi persoanele care deţin funcţii de conducere, de la directori, inclusiv, în sus, în cadrul regiilor autonome de interes naţional sau local, societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, Fondului Proprietăţii de Stat, Băncii Naţionale a României, băncilor cu capital de stat, total sau majoritar, au obligaţia să-şi declare averea, în condiţiile prezentei legi.

ali, prArt. 3. - (1) Declaraţia de avere se face în scris, pe propria răspundere, şi cuprinde bunurile proprii, bunurile comune şi cele deţinute în indiviziune, precum şi cele ale copiilor aflaţi în întreţinere, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.

(2) Declaraţia de avere se depune în termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie. În situaţia funcţiilor eligibile, care presupun validarea, depunerea declaraţiei se face înaintea acesteia.

(3) În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care exercită funcţiile prevăzute la art. 2 vor depune declaraţia de avere.

Art. 4. - (1) Preşedintele României depune declaraţia de avere la preşedintele Curţii Constituţionale.

(2) Preşedinţii Camerelor Parlamentului şi primul-ministru depun declaraţia de avere la Preşedintele României.

(3) Deputaţii şi senatorii depun declaraţia de avere la preşedintele Camerei din care fac parte.

(4) Membrii Guvernului depun declaraţia de avere la primul-ministru.

(5) Funcţionarii publici şi persoanele cu funcţii de conducere prevăzute la art. 2 depun declaraţia de avere la autoritatea publică sau, după caz, la persoana care, potrivit Constituţiei sau legii, a emis actul de numire în funcţie.

(6) Consilierii judeţeni şi locali, precum şi primarii depun declaraţia de avere la prefecţi.

(7) Autoritatea publică sau persoana îndreptăţită să primească şi să păstreze declaraţia de avere va elibera depunătorului o dovadă de primire.

Declaratiile de avere sunt facute publice pe internet.;)
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
avluci,
Vezi ca articolul citat de tine este abrogat prin Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 25/05/2007. Legea a intrat in vigoare din data de 28.05.2007.
Art. 9. - (1) In cadrul entitatilor unde persoanele care, in conformitate cu prevederile legale, au obligatia de a depune declaratii de avere si de interese se desemneaza persoane care vor asigura implementarea prevederilor legale privind declaratiile de avere si de interese.
(2) Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun dupa cum urmeaza:
a) Presedintele Romaniei, consilierii prezidentiali si consilierii de stat - la persoana desemnata de seful Cancelariei Administratiei Prezidentiale;
b) presedintii Camerelor Parlamentului, deputatii si senatorii - la persoana desemnata de secretarul general al Camerei din care acestia fac parte;
c) primul-ministru, membrii Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat si asimilatii acestora, precum si consilierii de stat din aparatul de lucru al primului-ministru - la persoana desemnata de secretarul general al Guvernului;
d) membrii Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorii, procurorii, asistentii judiciari si magistratii-asistenti - la persoana desemnata de secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii;
e) membrii Consiliului National de Integritate, precum si presedintele si vicepresedintele Agentiei - la persoana desemnata de secretarul general al Senatului;
f) consilierii judeteni si consilierii locali, precum si primarii si viceprimarii - la persoana desemnata de secretarii unitatilor administrativ-teritoriale respective;
g) prefectii si subprefectii - la persoana desemnata de secretarul cancelariei prefectului;
h) alte categorii de persoane prevazute de lege - la persoana desemnata de seful compartimentului de resurse umane sau, dupa caz, de seful secretariatului din cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice sau unitatilor din care fac parte.
(3) In exercitarea atributiilor prevazute de prezenta lege, persoanele desemnate potrivit alin. (2) sunt subordonate direct conducatorului institutiei respective, care raspunde pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii acestora.
rezulta clar ca, in prezent, legislatia nu reglementeaza "cui" trebuie sa depuna declaratia de avere un presedinte al CJ...faptul ca presedintele CJ nu are calitatea de consilier judeteana creeaza, de asemneea, confuzie...
julien_slbz a scris:

rezulta clar ca, in prezent, legislatia nu reglementeaza "cui" trebuie sa depuna declaratia de avere un presedinte al CJ...faptul ca presedintele CJ nu are calitatea de consilier judeteana creeaza, de asemneea, confuzie...


cam asa sta situatia. este reglementata, dar...
in afara subiectului, cred ca ar trebui mai bune urmarite si sanctionate nedeclararile sioperatiunile de artificiu.
dar suntem in romania#-o

Alte discuții în legătură

Declaratie de avere georgelgica georgelgica Directorul unei sucursale are obligatia de a depune declaratia de avere si de interese? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese ??? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua daca esti inspector sef la o agentie judeteana ce apartine de minister si esti si consilier local te gasesti in situatia conflict de interese ... (vezi toată discuția)