Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o salariata caruia ii inceteaza ccc in data de 3 martie 2012, incepand cu 4 martie ar trebui sa inceapa activitatea, dar are probleme medicale si imi va aduce concediu medical boala obisnuita. Care este baza de calcul si numar zile calcul a concediului medical ?
Suspendarea c.i.m. inceteaza la data cand copilul implineste 2 ani si nu in ziua urmatoare cand c.i.m. nu mai este suspendat ...in speta, suspendarea c.i.m. inceteaza la data de 03.03.2012 , iar reluarea efectiva a activitatii se face cu data de 05.03.2012 .
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
- decizia incetare suspendare cu data de 4 martie (duminica)
- in revisal data incetare suspendare cu 3 martie
- incep[era activitatii pe 5 martie (luni)
- inregistrarea si transmiterea revisalului in data de 5 martie ?
data incetare suspendare in revisal = 03.03.2012 ...
activitatea se incepe efectiv in data de 05.03.2012
transmiterea revisalului se poate face in data de 05.03.2012 ... legea nu prevede un anumit termen in care trebuie sa se transmita incetarea suspendarii c.i.m. ... eu sunt de parere ca este aplicanil termenul de 19 zile lucratoare prevazut la art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.
Decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii va cuprinde :
- data incetarii suspendarii 03.03.2012
- data reluarii activitatii profesională 04.03.2012
Incetarea suspendarii se face in ziua urmatoare implinirii de catre copil a varstei de 1,2,3 ani. Astfel, ziua de 3 martie este ultima zi de concediu ,iar 4 martie este prima zi in care nu mai beneficiza de concediu si indemnizatie pt. cresterea copilului si din care se reiau raporturile de munca suspendate,deci din care incepe sa primeasca si salariu.
Procedam in acest mod in practica si nimeni nu s-a sesizat ca nu este corect...
Nu are cum sa fie incetarea suspendarii in ziua urmatoare ... CCC inceteaza la data implinirii varstei de 1 an, 2 ani sau 3 ani ... iar suspendarea dureaza pana la data implinirii acestei varste ...
Suspendare cim
madylumy
buna dimineata, am si eu o intrebare: un salariat aflat in concediu fara plata perioada 03 ianuarie - 29 februarie, data sfarsit suspendare este 29 feb., dar ... (vezi toată discuția)