din cauza unui buletin pierdut , o cunostinta de-a mea s-a trezit cu politia si protectia copilului la usa,spunindu-i ca in luna ianuarie 2012 ar fi nascut un copil apoi abandonindu-l in maternitate .
acea persoana gasind buletinul s-a folosit de el pentru a inregistra copilul nou nascut apoi fugind din maternitate .
cunostinta mea a fost si a dat declaratii la politie ,la protectia copilului ,apoi a fost asaltata de televiziuni ea cooperind pentru a se rezolva cazul cit mai repede .
s-a adresat si la i.m.l. pentru a fi examinata ginecologic penrtu a dovedi ca nu ea este persoana care a nascut dar a fost refuzata, deoarece trebuia sa fie trimisa de politie daca era nevoie, dar de la politie i s-a spus ca nu este nevoie deoarece au fost facute dovezile necesare
dupa citeva zile a fost contactata de protectia copilului spunindu-i sa faca un control ginecologic la maternitate si ii recomanda sa-si ia un avocat .
mentionez ca are un copil de zece ani ,deci alta nastere nu a avut si se va vedea la acest control care abea asteapta sa-l faca numai sa se faca dreptate.
va rog sa ne indrumati si sa ne sfatuiti ce sa facem mai departe deoarece este o problema destul de delicata .
Am vazut stirea.
Conform codului familiei:
Art. 49
Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.
Art. 50
in cazul in care, din orice imprejurari, dovada filiatiei fata de mama nu se poate face prin certificatul constatator al nasterii, ori in cazul in care se contesta realitatea celor cuprinse in certificatul constatator al nasterii, dovada filiatiei fata de mama se poate face, in fata instantei judecatoresti, prin orice mijloc de proba.
Fiind un caz destul de rar in jurisprudenta noastra, va recomand si eu un avocat bun si control ginecologic.Se poate cere si testul ADN.