din cauza unui buletin pierdut , o cunostinta de-a mea s-a trezit cu politia si protectia copilului la usa,spunindu-i ca in luna ianuarie 2012 ar fi nascut un copil apoi abandonindu-l in maternitate .
acea persoana gasind buletinul s-a folosit de el pentru a inregistra copilul nou nascut apoi fugind din maternitate .
cunostinta mea a fost si a dat declaratii la politie ,la protectia copilului ,apoi a fost asaltata de televiziuni ea cooperind pentru a se rezolva cazul cit mai repede .
s-a adresat si la i.m.l. pentru a fi examinata ginecologic penrtu a dovedi ca nu ea este persoana care a nascut dar a fost refuzata, deoarece trebuia sa fie trimisa de politie daca era nevoie, dar de la politie i s-a spus ca nu este nevoie deoarece au fost facute dovezile necesare
dupa citeva zile a fost contactata de protectia copilului spunindu-i sa faca un control ginecologic la maternitate si ii recomanda sa-si ia un avocat .
mentionez ca are un copil de zece ani ,deci alta nastere nu a avut si se va vedea la acest control care abea asteapta sa-l faca numai sa se faca dreptate.
va rog sa ne indrumati si sa ne sfatuiti ce sa facem mai departe deoarece este o problema destul de delicata .
Ce teste ADN, femeia nu are familie, vecini, prieteni, nu a fost la servici? La o adica un control medical de ce nu e suficient? De ce sa mai si cheltuiasca, pentru hartuiala de care are parte cine o rasplateste? In loc sa caute vinovata dupa semnalmente o hartuiesc pe cea care e la indemana. Oare cei de la spital nu au vazut cum arata mama si ca nu seamana?
In cadrul unei anchete penale ar avea relevanta ceea ce spuneti dar se va ajunge si la testul ADN deoarece trebuie dovedit dincolo de orice indoiala si se poate prin probe certe.
Daca imi permiteti sa intreb eu in locul victimei... femeia care a pierdut buletinul, in caz ca nu se va gasi persoana care a facut uz de fals si se dovedeste nevinovatia acesteia, poate recupera cheltuielile de judecata, avocat, teste ADN etc. dand in judecata statul pentru abuz si hartuire sau nu are sanse sa castige deoarece se va invoca necomunicarea la timp a pierderii buletinului de identitate?
In cadrul procesului penal nu plateste nimic daca este cercetata penal si se va stabili ca este nevinovata.
Deci, nu are ce bani sa recupereze deoarece nu va cheltui nimic.
Sa dea statul in judecata si sa obtina daune morale nu poate deoarece este in culpa ca nu a respectat legea.Trebuia sa anunte pierderea actului de identitate.
Sper ca acum ati inteles...